Sinds de laatste keer dat ik hier iets deelde vertelde ik dat ons huis in de verkoop staat, we een nieuw huis hebben gekocht en dat ik in verhuis-limbo-land ben. 

We hebben de sleutels – spannend

De eerste week van november kregen we de sleutels en zijn we aan de slag gegaan. Het huis is nu namelijk zodanig verouderd – lees jaren 90 woning en nooit echt goed aangepakt – dat er veel moet gebeuren. Ieder z’n ding natuurlijk, maar niet onze smaak. Vol goede moed begonnen we met het bestellen van wat klusspullen, huren van een stoomapparaat en gingen aan de slag met hulp van familie en vrienden. De keuken mocht er het eerste uit en daarna volgde een marteling aan eraf stomen van behang. Het hele huis was behangen. En niet 1, maar wel 3 lagen behang per ruimte. Eén stoomapparaat was niet genoeg, dus huurden we er nog een. Het huis rook nogal muffig en toen we in de weer gingen met dat stoomapparaat werd dat, je raadt het vast, een tikkeltje erger. Die geur bleek namelijk ook in het behang te zitten. J O Y!

Verbouwen, bouwen en naar onze smaak inrichten

Eindelijk na 4 dagen stukje voor stukje, muurtje voor muurtje, kamer voor kamer hadden we alles eraf gestoomd en was het huis gestript. Kaal was nog nooit zo mooi! Haha. Van daaruit kunnen we dus langzaam gaan verbouwen…bouwen en naar onze smaak inrichten.

Los hiervan zijn we dus ook begonnen met de zoektocht om een en ander in te richten. Verbouwen is tegenwoordig een duur grapje en om die reden gaan we het in delen aanpakken. Een dakkapel met droomzolder en fotografiestudio moet maar even wachten. 

Er zijn zoveel mogelijkheden en ondertussen dompelen we ons om in de wereld van vloeren, keukens, badkamers en kom ik erachter dat raambekleding en licht net zo belangrijk zijn. Eigenlijk heeft alles prioriteit en moet je dat in de basis goed aanpakken. S T R E S S gegarandeerd.

We hebben weer gekozen voor een KVIK keuken, een eikenhouten vloer en toffe tegels voor in de badkamer. Op mijn IG vind je wat beelden terug naar onze zoektocht en de avonturen die we beleven momenteel.

Raambekleding in huis

Nu we een keuze hebben gemaakt wat voor vloer, badkamer en keuken we krijgen, is het tijd om ons te focussen op de raambekleding. Ik hou niet van pottenkijkers, dus moet er in de keuken voor het raam echt iets komen. Ook in de woonkamer bij de openslaande deuren moeten we iets van raambekleding bedenken. Ik weet wel dat ik in de keuken lichtinval wil kunnen sturen, dus een plisse gordijn is een goede optie. Je kunt daarbij kiezen tussen een verduisterende en semi-transparante stof. Ook zag ik deze duo rolgordijnen, maar weet niet of dat m’n ding is. Ik hou ook van luiken en mooie klassieke gordijnen namelijk. In de kamer van de kleinste mini moet ik nog bedenken wat we daar doen en voor de grotere mini en onze slaapkamer werkelijk geen idee. De keuze is wederom reuze!

Kleur bekennen

Verfpotjes, kleurstalen en heel veel Google zoekopdrachten verder weet ik nog steeds niet welke kleur verf ik nou eigenlijk op welke muur wil hebben. Hoe doet iedereen dat toch? de HB en ik moeten in 2 maanden tijd even bepalen wat voor kleuren we willen en daar kijken wij dus wel een paar jaar tegenaan. We zijn namelijk niet van elke keer wat anders. Lastig, maar in een volgende update kan ik jullie vast laten zien wat het geworden is. Choises – choises – choises.

Kan iemand fast forward naar het afstylen please. Dat vind ik echt het allerleukste.

Tips zijn welkom hoor!

Liefs,

Vanessa

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Verhuizen II: we hebben de sleutels

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.