Sinds de laatste verhuis update, heb ik weer een boel te vertellen. Zoveel gebeurd en toch ook weer niet. Aan de ene kant vliegt de tijd en aan de andere kant lijkt er werkelijk geen peep te veranderen. Ik praat jullie graag bij.

Verhuis-limbo-land

Ik heb het al gezegd, en wie mij volgt op IG weet dit, maar ik heb me hier zo in vergist en snap nu pas waarom verhuizen in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen staat. We zijn al vanaf juni intensief bezig. Eerst huizen bezichtigen, dan huis aankopen, dan de hypotheek rondkrijgen en tegelijkertijd de huidige woning verkoop-klaar maken. Dan volgen er bezichtigingen en moet je elke keer je huis poetsen en verlaten wanneer de makelaar er moet zijn. GEDOE kan ik je vertellen! Vermoeiend, maar ook zenuwslopend. Tenminste voor mij. De HB is wat geduldiger en had er alle vertrouwen in. Elke keer als er in het nieuws berichten waren mbt de stijgende rente of veranderende huizenmarkt, zorgde dat voor minder bezichtigingen. Spannend!

Terwijl de verbouwing in het nieuwe huis gaande is, is ons appartement verkocht onder voorbehoud >> Y A Y <<. Wat was dat een opluchting zeg. Wat waren wij blij! Om het te vieren gingen we gezellig bowlen en pizza eten met de kids.

Ondertussen zijn de ritjes naar de kringloop en sloop niet meer op 1 hand te tellen en lijkt er geen einde aan onze rommel te komen. Het zal wel moeten, want D-day komt er intussen al bijna aan. We ruimen op, we schiften en behouden alleen nog de items die volgens Goeroe Marie Kondo “joy sparken” en handig of nodig zijn. 

Dozen inpakken en verhuizen

Ik heb een externe opslag en daar kun je heel makkelijk verhuisdozen kopen. Om te beginnen kochten we 30 stuks maar al heel snel kwamen we erachter dat dat veel te weinig was. Wist je dat een gezin van 4 gemiddeld zo een 100 verhuisdozen nodig heeft? Ik vrees dat we met mijn Culinessa spullen daar makkelijk overheen gaan. In een moment van pure frustratie besloten de HB en ik om toch wat verhuisbedrijven te contacteren. Dat bleek voor ons een te dure grap. Niw’s, dat geld kunnen we beter gebruiken om wat mooie eetkamerstoelen, klerenkasten en gordijnen te kopen. De komende tijd ploeteren we nog even verder met opruimen en inpakken. Wish me luck!

verhuizen III 2 1024x683 - Verhuizen III: Keuzes maken en opruimen

Keuzes maken en shoppen voor het nieuwe huis

Tussen alle verhuis-geweld door zijn er ook leuke dingen; gelukkig! Op de donderdag en in het weekend struinen we stad en land af op zoek naar spullen die we nodig hebben. Ondanks dat de aannemer e.e.a kan faciliteren, blijkt dat wij toch echt een specifieke smaak hebben. Hebben wij weer; alles wat we mooi vinden is ZO DUUR. Echt help.

Na drie keer afspreken en een bezoek aan het BSH experience center hebben we een keuken! Zo blij!! We hebben weer een keuken van KVIK! Dat vind ik dus mega spannend, want we gaan van het gas af. Dat betekent wel dat ik voor de nieuwe keuken op zoek moet naar nieuwe pannen. Gelukkig kan ik mijn gietijzeren pannen wel meenemen, maar voor m’n wok met platte bodem en koekenpannen heb ik wel nieuwe nodig. Tegenwoordig zie ik heel vaak op IG het merkje Greenpan, dus ik bekeek hun collectie en zag dat ze veel keuze hebben: leuke pastelkleurtjes, koekenpannen, maar ook een hele mooie grijze braadpan en een toffe grillpan met deksel! Ook tof voor mijn foodfotografie. Even kijken wat de HB er van vindt, maar hij vindt mijn shoplijstjes niet boeiend en blijft zeggen: wat mij betreft kan dit ook later Nes. Nu geen prio. OK, can’t blame a girl for trying toch?

verhuizen III 1 1024x683 - Verhuizen III: Keuzes maken en opruimen

Op ons prio to do lijstje staan momenteel hoog:

  • Kleuren voor de benedenverdieping en de slaapkamers en badkamer bepalen;
  • Klerenkasten voor de kids;
  • Raambekleding voor het raam in de keuken en voor de openslaande deuren;
  • Eetkamerstoelen.

Nog even over die eetkamerstoelen, waarom zijn goede eetkamerstoelen zo ontzettend duur? Jeetje. Wij komen er niet uit en hebben besloten om dat maar even te pauzeren. Desnoods een rondje kringloop om i.i.g ergens op te kunnen zitten.

Als we de overdracht hebben gehad van ons appartement krijg ik hopelijk weer wat meer ruimte in mijn hoofd om creatief te zijn. We gaan dan over naar een tijdelijk verblijf op loopafstand van het nieuwe huis. Ik heb zo een zin in het huis inrichten en gezellig maken, maar dat zal nog wel even duren. Tot die tijd moet ik het doen met mijn gezellig nieuwe aanwinst van Diptyque. Geen kerstboom voor mij dit jaar, dus een gezellige kaars mag, toch?!

Liefs,

Vanessa

verhuizen III 3 683x1024 - Verhuizen III: Keuzes maken en opruimen
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Verhuizen III: Keuzes maken en opruimen

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.