Recept coca cola kip // Soms ben ik een beetje apart…maar dat weet ik ook wel;) Ik had wat boodschappen nodig van de toko en terwijl ik aan het wachten was op een van de verkoopsters raakte ik in gesprek met een jongen die naast me stond. Hij was Chinees en deed zijn masters in NL en binnen 5 minuten was hij aan het kijken of ik de Chinese keuken wel echt kende. Gelukkig met succes. Fieuwww..hehhehe..Hij vond het verbazingwekkend en zei dingen als “wauw je kookt echt als een Chinees en je weet ook heel goed welke producten wij Chinezen gebruiken en ook WAT wij eten”. Uiteraard wilde ik van hem weten wat zijn favoriete Chinese gerecht was en hij zei Coca Cola kippetjes. Zijn favoriet en nog heel makkelijk te maken ook. Ik was getriggerd en kon niet wachten om het te proberen. Ik houd van Coca Cola, absoluut geen pepsi en na eea gelezen te hebben op het internet, dacht ik JA, maken! Tot vandaag niet eerder gemaakt, maar hier thuis nu al een blijvertje! Lekker sticky, zonder de specifieke Coca Cola smaak. Grappig hoor. Simpel om te maken en ooh wat hebben we gesmuld! “Always Coca Cola wings”!

IMG 3932 1024x1024 - Recept Sticky Coca Cola Kippetjes

Recept Coca Cola Kip

~4 personen (hapje, 2 personen maaltijd)
Ingredienten
Borrelpootjes en vleugeltjes van de kip – 12
2 teentjes knoflook, geraspt
4 schijfjes gember (ongeveer 2mm dik)
1 gedroogd rood pepertje
1 blikje coca cola (330ml)
1/4 cup light soy sauce
2 Eetlepels Shaoxing rijst wijn
Geroosterde sesamzaadjes
1 bosuitje – schuin gesneden

Hoe maak je cola kip?

Was je kip en laat het uitlekken.
Snijd overtollige vetjes weg en kerf de kip horizontaal. Door dit te doen, zal de saus lekker in de kip kunnen trekken.
In een wok, voeg 2 eetlepels olie en voeg je kippetjes toe. Bak aan beide kanten tot ze lekker goudbruin en een beetje knapperig zijn.
Houd de olie die je in de wok hebt zitten en voeg de gember, knoflook en gedroogde chili tot ze lekker geuren. Zorg ervoor dat je knoflook niet aanbrandt.
Voeg nu de light soy sauce, rijstwijn en de inhoud van het blikje Coca Cola. Laat dit opkoken.
Wanneer het kookt, voeg je de kip toe en laat je het sudderen op laag vuur.
Laat sudderen op laag vuur tot je een lekkere kleverige saus hebt. Blijf af en toe omscheppen en zorg ervoor dat het niet aanbrandt.
Serveer op een bord en strooi er de geroosterde sesamzaadjes en bosui toe.

Smakelijk eten!

Bekijk hier meer Chinese recepten

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Sticky Coca Cola Kippetjes

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)