Sojubar Amsterdam is een te leuke Koreaanse bar aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam waar je de lekkerste cocktails, maar ook finger licking good Korean Fried chicken kunt eten. Do we like some extra crunchy crunchy goodness? HELL to the YEAH!

De OG Sojubar zit in Rotterdam aan de bekende Witte de Withstraat; deze werd vorig jaar geopend en sinds kort is Amsterdam deze Soju bar rijker. Wij klagen niet en gingen uitgebreid proeven tijdens de lunch.

Sojubar, wat mij betreft de perfecte TGIF spot

Dit is een plek waar je heen gaat als je wil borrelen na een drukke week op het werk, of voor dat team uitje met collega’s neer wil strijken of een groep vrienden die je lang niet hebt gezien. De ruimte is lekker cosy en ook perfect voor een eerste date. Je kunt lekker anoniem verdwijnen tussen de planten. Enige wat er mist is een karaoke bar! Dan ga je hier nooit meer weg.

Koreaanse gerechten op de kaart

Er staat hier werkelijk van alles op de kaart, van de Korean Fried chicken, mandu’s (krokant gebakken dumplings), bibimbap (Koreaanse rijstbowls), kimchi, spinazie salade, maar ook kimbap (de sushi van Korea) en bingsu. Zo stom, dat laatste helemaal vergeten te proeven, dus ik moet nog een keertje terug. Dat zijn van die heerlijke Koreaanse desserts met geschaafd ijs, gesneden fruit en andere toppings. Ook moet ik nog terug om een cocktailtje te proeven, want die schijnen ook fantastisch te zijn.

Vega opties zijn wat sides (kimchi, spinazie salade en rijst), groente kimbap en mandu’s.

Wij bestelden en aten bij de Sojubar

Toen moesten we kiezen en dat was lastig. Uiteraard wil je alles proeven, maar hieronder een lijst van de gerechten die wij bestelden van de kaart. Om je dorst te lessen kun je natuurlijk aan het bier, Soju (Koreaanse rijstdrank) of zoals in mijn geval een ijskoude huisgemaakte ijsthee. Deze was niet te zoet met een klein bittertje!

Korean fried chicken met een honing boter saus

Korean fried chicken met een knoflook soja saus

Korean fried chicken met een zoete en pittige saus

Bibimbap

Kimbap met kip

Mandu’s van groenten

Kimchi

Spinazie salade

Alles was lekker, de cole slaw lekker knapperig en een goede tegenhanger bij de gefrituurde kip. De bibimbap komt in een gloeiend hete dolsot; de bulgogi beef was subtiel en lekker smeuïg. Samen met de Gochujang saus en het eidooier goed in balans. En nu die gefrituurde kip: deze was gooooooeeeed. Om -figuurlijk- je vingers bij af te likken, want je krijgt wegwerp handschoentjes. Geen gedoe met vieze vingers, alleen maar de focus op lekker met je handen eten. Kleine bordjes voor wie dat fijn vind. Alles mag en het personeel is snel en vriendelijk. De kids vonden de Honing boter fried chicken het lekkerste en ik die met knoflook sojasaus. Verder was de kimchi perfecto. I loved it!

Zelf Korean fried chicken maken?

Meer van het zelf maken en thuis experimenteren? No worries, we got you. Ik deelde eerder al een favoriet: de Korean fried chicken met zoete knoflook saus. Dus thuis kun je ook lekker experimenteren. Maak dan ook gelijk je eigen kimchi voor erbij. Dat breekt lekker dat gefrituurde nl.

Soju Bar Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 13
Amsterdam De Pijp
Lunch | drinks | diner

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Sojubar Amsterdam - culinessa eats

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.