Romige courgette soep // Vandaag deel ik een romige courgette soep met bacon gemaakt met verse ingredienten; dus zonder pakjes of zakjes. Courgette en bacon klonken als een top combi in mijn oren, dus ging ik aan de slag en maakte voor jullie een romige courgette soep. Mijn kleine mini is niet gek op groenten, maar hij is wel gek op deze soep. Reden voor mij om hem met jullie te delen!
 
Deze soep kun je zowel als voorgerechtje voor 4 personen of als avondmaaltijd voor 2 personen bereiden. Ga je dit als avond maaltijd eten, dan zou ik het recept voor 2 personen rekenen. Serveer er lekker brood bij of een bolletje rijst.
 
Variatietip, voeg in plaats van bacon gerookte zalm fijn gesneden toe aan deze courgettesoep.

Recept Courgette soep 

 ~4 personen
Ingredienten
1 medium ui
1 teen knoflook
1 bouillonblokje
1 courgette
1 Aardappel
1 EL maizena
6 EL Room
Zout en peper
4 Bacon strips OF gerookte zalm fijngehakt OF lekker VEGA met croutons of gehakte gerookte amandelen

Hoe maak je romige courgette soep

Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
Snijd je courgette en aardappel in blokjes.
Voeg 500 ml water samen met een bouillonblokje.
Verhit in een soeppan een eetelepel olie en fruit hierin de uitjes tot ze glazig zijn.
Voeg nu ook de geperste teen knoflook uit en bak even kort aan.
Voeg nu de courgette en aardappel toe samen met een eetlepel maizena.
Roer even goed om en voeg de bouillon hier aan toe.
Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer tot een glad geheel.
Schenk nu de room erbij en proef.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak de bacon lekker knapperig en hak ze in grove stukjes.
Serveer met de bacon strips of zalm of croutons.
 
image 12 683x1024 - Romige courgette soep met bacon
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Romige courgette soep met bacon

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)