Warung Barokah Amsterdam – Nu weet ik het, wanneer Jonneke van Mooncake zegt, ga, eet, geniet, dan weet ik dat ik dat ook gewoon moet doen voortaan. Al een hele tijd terug had Jonneke het over Warung Barokah, op Social, maar ook op mooncake.nl.

Indonesische mie bakso

Ik leerde ooit Mie bakso kennen via kennisen van mama, de hele lieve familie L. Nooit heb ik het recept gevraagd, stom stommer stomst. NIWs, ik had op de site gezien dat ze bij Warung Barokah een Mie Bakso op het menu hebben staan. En ik had er zo een trek in. Ik vertelde de BF en we gingen er heen op een regenachtige zondag, perfect weer voor een soeppie. Eindelijk! 

Want voor wie het niet weet, Mie Bakso is een bamie soepje met lekkere zachte Indonesische gehaktballen en kool, maar ernaast ook een krokante pangsit geserveerd. Echt smullen. Je kunt de soep pittiger maken door er wat sambal bij te eten.

D955FC10 7238 41BE B0E4 F9976815A503 e1538492689430 - Culinessa tips: Warung Barokah

Warung Barokah

We gingen naar de locatie op de Aalsmeerweg, waar eigenaresse Sri ons welkom heette. Bij binnenkomst rook het er gelijk bekend: ik kan het niet heel goed omschrijven, maar het rook er Indonesisch 😉 Ook nog een lekker deuntje om je te verwelkomen.

De kleine mini sliep, dus bestelden wij alvast wat te eten:
– Mie bakso
– Rudjak Cingur
– Kroepoek

Terwijl we nog ah eten waren raakten we aan de praat met de eigenaresse; “Sri” zei “je moet ook even mijn soto ayam proeven”. Dus zo gezegd zo gedaan. Ook liet ze ons kroepoek uit Indonesie proeven, lekker knapperig en heel ster van smaak. Konden we dat maar in Nederland kopen!

Alsof we nog niet vol zaten, zei ze dat we nog een gerechtje moesten proeven: Daging belado met rijst en sinkong. Gewokte cassavebladeren met kleine zoute visjes. Heerlijk!

Afhalen bij Warung Barokah

Voor thuis namen we een bakje mee met de daging belade, de sinkong maar ook lekker krokante tempeh: kering tempe. I love it!

Ik heb zo een zin in nog een bamiesoepje, I can’t wait to go back!

FE594AC3 ECBE 49D3 87BF C7D7D589330D - Culinessa tips: Warung Barokah
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Culinessa tips: Warung Barokah

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.