Pimientos de padron  // Laatst vertelde ik jullie al over de foodpost die ik de afgelopen tijd heb ontvangen en daar hoorden de pimientos de padron ook bij. Deze besloot ik dan ook apart met jullie te delen. Toen ik ze zag werd ik gelijk heel blij. Ook de BF is er gek op en voor ons was het echt even terug in de tijd, namelijk de tijd dat ik in Madrid heb gewoond. Ik woonde in de buurt van Fuencarral en had er genoeg heerlijke tapastentjes in de buurt zitten.

Een van mijn favo tentjes, Lateral, serveerde wel eens deze Pimientos de Padron. Hier in Amsterdam ga ik wel eens naar Pata Negra in de Utrechtse straat, maar stiekem is dit wel een uitkomst. Ik kreeg echt zin in tapas bij het zien van deze geweldige pepers. Ik kon het dan ook niet laten en moest er gewoon mee aan de slag.

IMG 3047 - Recept Pimientos de padron + Tapas

Spaanse tapas

Uit mijn Spaanse Archief toverde ik nog even snel wat recepten voor Gambas Al Ajo, Aioli, Tortilla Espanola, Albondigas en de lekkere pepers. Het was zo simpel, dus deel ik hier met jullie het recept. Leuke van dit bakje met Spaanse pepers van Westland peppers is dat ie zo de oven in kan, oke bijna dan. Er zit al een zakje met olijfolie bij en t enige wat je moet doen is die openen en over de pepers heengieten en in de oven schuiven. Wat wil je nog meer?

IMG 3228 - Recept Pimientos de padron + Tapas
Recept Pimientos de Padron

Ingrediënten
150gr Pimientos de padron (1 Bakje)
10 ml Olijfolie
1 gr zout

Hoe maak je pimientos de padron?

Verwarm de oven voor op 175 graden
Verdeel de olijfolie over de Pimientos de padron
Schuif het bakje in de oven en bak gedurende 15-20 minuten op 175 graden.
De pepers zijn klaar wanneer ze nog intact zijn, maar een klein beetje gebarsten.
Op het moment dat je ze uit de oven haalt zijn ze redelijk bol, maar zodra ze afkoelen zakken ze weer in.
Strooi nu naar behoefte zout eroverheen.
Qua smaak zijn ze lekker zoetig met een bittere ondertoon.

IMG 3203 Version 2 - Recept Pimientos de padron + Tapas

Westland Peppers
1 portie Pimientos de padron kost €2,75

Wat is jullie favoriete tapa? Ik ben benieuwd!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Pimientos de padron + Tapas

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Echter lees je hier wel mijn mening. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)