Laatst vertelde ik jullie al over de foodpost die ik de afgelopen tijd heb ontvangen en daar hoorden de pimientos de padron ook bij. Deze besloot ik dan ook apart met jullie te delen. Toen ik ze zag werd ik gelijk heel blij. Ook de BF is er gek op en voor ons was het echt even terug in de tijd, namelijk de tijd dat ik in Madrid heb gewoond. Ik woonde in de buurt van Fuencarral en had er genoeg heerlijke tapastentjes in de buurt zitten.

Een van mijn favo tentjes, Lateral, serveerde wel eens deze Pimientos de Padron. Hier in Amsterdam ga ik wel eens naar Pata Negra in de Utrechtse straat, maar stiekem is dit wel een uitkomst. Ik kreeg echt zin in tapas bij het zien van deze geweldige pepers. Ik kon het dan ook niet laten en moest er gewoon mee aan de slag.
Pimientos de Padron
Uit mijn Spaanse Archief toverde ik nog even snel wat recepten voor Gambas Al Ajo, Aioli, Tortilla Espanola, Albondigas en de lekkere pepers. Het was zo simpel, dus deel ik hier met jullie het recept. Leuke van dit bakje met Spaanse pepers van Westland peppers is dat ie zo de oven in kan, oke bijna dan. Er zit al een zakje met olijfolie bij en t enige wat je moet doen is die openen en over de pepers heengieten en in de oven schuiven. Wat wil je nog meer?

tapas Culinessa style
Recept Pimientos de Padron

Ingrediënten
150gr Pimientos de padron (1 Bakje)
10 ml Olijfolie
1 gr zout

Methode
Verwarm de oven voor op 175 graden
Verdeel de olijfolie over de Pimientos de padron
Schuif het bakje in de oven en bak gedurende 15-20 minuten op 175 graden.
De pepers zijn klaar wanneer ze nog intact zijn, maar een klein beetje gebarsten.
Op het moment dat je ze uit de oven haalt zijn ze redelijk bol, maar zodra ze afkoelen zakken ze weer in.
Strooi nu naar behoefte zout eroverheen.
Qua smaak zijn ze lekker zoetig met een bittere ondertoon.

pimientos de padron culinessa

Westland Peppers
1 Bakje Pimientos de padron kost €2,25
Te koop in o.a. hun webshop.

Wat is jullie favoriete tapa? Ik ben benieuwd!

Vond je dit receptje voor Pimientos de padron lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Echter lees je hier wel mijn mening. 

0/5 (0 Reviews)