En toen kreeg ik ineens een berichtje in mijn inbox, dat ik de Liebster award heb gewonnen. Als ik meer wilde weten, moest ik even gaan kijken op de site Zoete Meuk van Naomi, want die had mij genomineerd. Ik dus gelijk even kijken en Googlen en toen ontdekte ik dat ik al veel eerder was genomineerd voor een award, maar dan in april, door Susan van Smulpaapje. Ik heb dit nooit gezien en hoe leuk, twee keer genomineerd!! De Liebster award is een virtuele prijs die onderling door bloggers aan elkaar wordt doorgegeven. Om de blogger/blog beter te leren kennen. Dankjulliewel voor de nominatie. Heel leuk! Hopelijk vinden jullie het net zo leuk om te lezen.

liebsterblogaward - Liebster award voor mij

Aangezien ik door zowel Naomi als Susan ben genomineerd zal ik een combinatie aan vragen beantwoorden die ze me hebben gesteld. Ik begin dan ook met de 11 vragen over mij en zal daarna 11 random facts over mijzelf vertellen. Laat vooral in de comments weten of er iets anders is dat jullie van mij willen weten!

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik heb me in mijn vorige baan altijd bezig gehouden met het pushen van content en sites wanneer die al helemaal af waren. Verder ben ik gek op lekker eten en gaan we regelmatig uiteten. Het leek me fantastisch om een keertje een site te bouwen en daar helemaal los te gaan met mijn creativiteit. Waarom dus niet deze twee dingen met elkaar combineren. Verder kreeg ik regelmatig de vraag van familie of vrienden waar ze moesten eten en of ik het recept had van dat ene gerechtje. Culinessa.com was dus het antwoord.

2. Hoe ben je aan je blognaam gekomen?
Ik beschouw mezelf als een echte smulpaap, een fijnproever en vind dat dus best wel culinair en heet Vanessa. 1 en 1 is twee, dus Culinaire Vanessa werd Culinessa.

3. Wie is jou favoriete blogger? 
Dit is zo moeilijk om te kiezen, maar ik volg niet per se een blog. Ik volg er zovelen, uit Nederland, maar ook zeker uit het buitenland. Via Instagram zie je fotos of wordt er verteld over een artikeltje dat men geblogd heeft en zo lees ik dan de blogpost. Een van mijn favo’s is Linda Lomelino. Ze heeft zo een mooie feed en echt heerlijke taarten en koekjes en gebak.

4. Mijn favoriete social media?
Ik ben echt gek op Instagram [je kunt me hier vinden]. Vind dat zo leuk en krijg er zoveel inspiratie van. En ik ben heel visueel ingesteld, dus mooie foto’s daar word ik heel blij van. Ik betrap mezelf erop dat ik er echt wel een uur op kan zitten en doorklikken naar foto’s en andere accounts.

5. Aan welk eten van vroeger heb je goede herinneringen?
Goh, ik denk dan gelijk aan mijn oma die in Amerika woonde en elke keer als ze op vakantie kwam in Suriname, dan bracht ze de eerste dag dat we haar zagen een lekkere Roti met kip voor ons. We aten het dan samen met haar, kletsten een boel en kregen vaak ook heel veel leuke cadeautjes en Amerikaans lekkers.

6. Is er iets dat je absoluut niet lekker vindt?
Waar zal ik beginnen, ik ben nogal specifiek als het op smaken aankomt, dus mij maak je echt niet blij met gebakken champignons of gebakken zalm. Rauw echter vind ik zalm om te smullen en champignons in de kaasfondue een van mijn favo’s. Goh misschien gewoon een beetje gek 😉

7. Als je kinderen hebt, wat eten ze het liefst?
Mijn dochter is gek, maar dan ook gek op Pasketti. Sinds kort proberen we haar duidelijk te maken dat het S Paghetti is en dat lukt al aardig 😉 Ze houdt dus van spaghetti bolognese. Verder is ze best een lastige eten, geen vis of vlees, maar liever groenten. Dus dat krijgt ze dan ook vaak.

8. Heb je eetopvoedingstip voor ouders?
Ik heb een kleintje van 3 jaar en de regel hier in huis is: eerst proeven en als je het niet lekker vindt, dan hoef je het niet op te eten. 9 van de 10 keer eet ze het dan gewoon op. Verder doe ik niet aan kinderpotjes. Ze eet gewoon wat de pot schaft!

9. Wat is je top 3 favoriete films?
Er zijn er intussen zoveel, maar als ik ze dan echt moet noemen:

– Serendipity, want dat doet me denken aan hoe ik mijn lief heb leren kennen. Het was echt meant to be <3
– No reservations, want ik ben stiekem een beetje verliefd op Catherina Zeta Jones en het lekkere eten dat ze maakt.
– Joe Black, want wie is niet verliefd op Brad Pitt?

10. Koffie of Thee?
Nou wie mijn blog leest, weet dat ik echt veel meer Thee drink en dat ik eigenlijk zelden koffie drink. En als ik koffie drink, ben ik een nepperd, ik drink namelijk altijd Latte Macchiato of een Frappuccino.  Thee aan de andere kant, drink ik dus meerdere keren op een dag. Ben fan van Groene thee, jasmijn, verveine, munt en ik kan nog wel heel lang doorgaan. Van een kopje thee kan ik heel blij worden. Mijn kast puilt dan ook uit met meer dan 10 verschillende merken.

11. Welke gouden tip geef je medebloggers?
Zolang je het met plezier doet zit je goed. Blog vanuit je hart en je eigen passies, daar volgen mensen je tenslotte om toch?

En dan gaan we nu verder met de 11 Willekeurige feiten over mij
1. Ik ben geboren in Suriname, Paramaribo en op mijn 12e verhuisd naar Nederland.

2. Ik heb een moedervlek in mijn oog, ja juistem in mijn oog. 😉
3. Tijdens mijn studie heb ik een halfjaar gezeten in Madrid. Dat was een lange vakantie met heel veel lekker eten, maar studeren was net zo belangrijk.
4. Ik vloog afgelopen zomer een weekend naar London om daar een foodie tour te doen met een vriend. Zo gek ben ik op eten 😉
5. Mijn BF en ik net zo gek zijn op eten, koken en uiteten en dus daar samen echt heel goed in zijn en van kunnen genieten.
6. Een Rum Cola mij heel blij maakt en op het moment zijn we hier thuis van Bobby’s Gin met Ginger ale, limoentjes en veel ijs.
7. Ik echt kan verlangen naar BBQ, heeft denk ik te maken met het feit dat ik een tropenkind ben.
8. Ik bijna nooit Surinaams kook, daar moet ik iets meer mee doen.
9. Ik stiekem nog altijd terug wil naar Amsterdam, maar dat mijn dorpje nu ook best fijn is.
10. Kijken naar Keeping up with the Kardashians is iets wat ik al jaren doe <o_O>
11. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik eerst een foto van het eten wil maken voor zij mogen aanvallen.

Zo en na een beetje gegoogled te hebben over het aantal te nomineren blogs, geef ik de Liebster award door aan de volgende 3 foodblogs (geen idee of ze hem al hebben gehad en niet per se de kleinste, maar wel hele leuke blogs).

1. Diane van Cuisine de Clementine
2. Sesanne van The Lion Kitchen
3. Marlieke van Cotton and Cream

Leuk als jullie meedoen dames en ook nog es de volgende 11 vragen willen beantwoorden:
– Waarom ben je begonnen met bloggen?
– Hoe kom je aan je blognaam?
– Wie heeft jullie leren koken?
– Wat eet je echt nooit en mag niemand je voorschotelen?
– Wat was je favo maaltijd als kind?
– Voor welke maaltijd van je favoriete restaurant kunnen we je wakker maken?
– Ik zou het leuk vinden een kijkje in je keuken te nemen, hoe ziet die eruit (foto graag)
– Welk recept zou je nog heel graag een keertje willen maken, maar durf je niet?
– Als je voor een celebrity een maaltijd mocht maken, voor wie zou je dan willen koken en wat maak je dan voor ze?
– Wat is jou favo social media?
– Heb je nog tips voor andere bloggers?

Oh en vergeet niet de 11 feiten over jezelf en nomineer ook 5 andere bloggers 😉

Happy reading!

[fblike]