culinessa edit hr 9 1024x682 - Deze keer een interview met Culinessa

Het is deze week feest, want Culinessa bestaat 1 jaar! Heel blij ben ik en ik dacht dat het wel leuk zou zijn om de rollen eens om te draaien en deze keer eens zelf de vragen te beantwoorden die ik regelmatig aan andere foodies of chefs stel. 

Waarom ben ik Culinessa begonnen?
Ik begon met het Culinessa avontuur in Oktober 2013.  Waarom lees je in deze blogpost hier. Ik had me bedacht een plek te creëren waar familie en vrienden en uiteindelijk mijn mini al mijn recepten kunnen vinden. Ik vond het tegelijkertijd een romantisch idee dat mijn mini later als ze groot is en kan lezen (en zich überhaupt interesseert in eten) wat voor culinaire avonturen we hadden.

Waarom zo gepassioneerd over eten?
Ik weet niet eens waar ik moet beginnen…I denk veel aan eten, hmm en lekker eten uiteraard. Misschien wel stiekem de hele dag. Zelfs als ik heerlijk aan het eten ben en genieten, kan het gesprek alweer gaan over de volgende maaltijd. Oh en ik ben serieus verslaafd aan kijken naar series of reportages die gaan over eten. Social media inspireert ook en geeft me onwijs zin om weer iets nieuws te proberen. Mijn moeder zei altijd dat ik heel kieskeurig ben in wat ik eet, maar dat ik absoluut gek ben op een aantal gerechten. Een echte lekkerbek, smulpaap, maar overall een fijnproever.  Kun je geloven dat ik mijn moeder grijze haren heb bezorgd toen ik klein was? Gelukkig is de Surinaamse keuken vrij divers dus at ik van jongs af aan verschillende keukens en gerechten. Elk jaar op mijn verjaardag verzon ik dan ook een thema. Het ene jaar was dat een Mexicaanse feestmaaltijd of tapas of Chinees of Surinaams. 

Wie heeft mij leren koken?
Ik als “Surinaams” kind ben best verwend. Koken hoefde ik dus nooit te doen toen ik thuis woonde. Mijn moeder wilde absoluut geen pottenkijkers. Het begon dus dat ik wel de gerechten wilde leren maken die ik heel lekker vond. Dan vroeg ik het recept en schreef heel uitgebreid stap voor stap op wat ik moest doen. Ik deed er niks mee, maar toen ik mijn BF ontmoete veranderde dat. Hij is gek op koken, maar dan vooral feestelijk of uitgebreid koken. Na een rondje Lindenhof, mocht ik dan vaak helpen met snijden en maakte hij allerlei lekkere maaltijden voor mij. Toen we gingen samenwonen beloofde hij me dan ook dat hij zou koken. Ik ging hem steeds meer helpen en langzamerhand draaiden de rollen om. Ik ben degene die meer voor de dagelijkse kost zorgt en afhankelijk van wat we eten en wie het gerecht beter kan maken, helpen we elkaar. Het is echt ons ding, samen koken en genieten van al dat lekkers!

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan om te koken?
Zoals ik al eerder zei, ben ik redelijk geobsedeerd door eten. Mijn inspiratie krijg ik door van alles en nog wat, of het nou een reisje is ergens heen, een etentje met vrienden thuis, kookboeken, bladen, tv programma’s, iets dat ik online tegenkom, uiteten, Pinterest en OH ik ben verslaafd aan Instagram [@Culinessa]. Ook feestdagen en vakanties geven mij een richting om iets te koken.

Mijn favoriete kookboek?
Zonder twijfel Thai food van David Thompson. Een kookboek met een knalroze zijden kaft. De fotografie is waanzinnig en het boek zorgt ervoor dat je echt, maar dan ook echt authentiek Thaise gerechten kunt maken. Daarom vind ik het zo een fijn boek. Ik wil leren hoe ik iets kan maken dat net zo smaakt als dat een lokaal iemand dat zou doen.

Mijn favoriete keuken?
Op dit moment is dat Vietnamees, Thais en een eeuwig terugkerende liefde Italiaans. Afhankelijk van waar de BF, de mini en ik zin in hebben bepalen wat er hier thuis op tafel komt. 

Mijn favoriete maaltijd?
Zoals hierboven gezegd, hangt het van mijn bui af. Ik kan net zo blij worden van een goede burger als van vers gebakken vis, een goed stukje vlees of een versgemaakte pasta. Waar ik hele goede herinneringen aan heb is een pasta a lo scoglio (pasta met zeevruchten) of fritto misto (gefrituurde gemixte zeevruchten en groenten) met een goed glas Barolo wijn. 


Meest memorabele moment in de keuken (goed of slecht)?
Het is geen moment, maar meer samen met de BF koken. Hij is degene die me heeft gemaakt tot de gepassioneerde foodie die ik nu ben en als we feestjes hebben, vrienden over de vloer of ergens moeten koken, dan doen we dat altijd samen. We hebben een natuurlijke manier van samenwerken en afhankelijk van welk gerecht we maken is een van ons de chef. We hebben dit jaar samen gekookt op een bachelorette feestje en na wat gekibbel over en weer besloten we dat ik degene was die bepaalde hoe of wat. In ieder geval geen geruzie voor de gasten. Gelukkig werd het echt een culinair feestje en de meiden hebben er nooit iets van gemerkt!

Guilty pleasures?
Ik ben gek op Amerikaanse popcorn met boter, warme melk met Oreo’s, Ben and Jerry’s New York Fudge Chunk en de taartjes van Petit Gateau. En ik denk dat ik fases heb. Nu heb ik een shortbread met Dulce de Leche fase. Ze verkopen die bij Eetwinkel geniet in Utrecht. Heerlijk!

Welke 3 ingrediënten zul je altijd treffen hier thuis?
Behalve de gewone uien, knoflook en olijfolie; denk ik toch echt parmezaanse kaas, oestersaus en gember.
Je kan altijd iets lekkers klaarmaken met Parmezaanse kaas en in de Aziatische keuken zijn gember en oestersaus getrouwd. Maak je iets klaar met die combi, dan is het gegarandeerd een feestje!

Mijn master dish?
Oooo maar dat vind ik te moeilijk, bekijk het recepten overzicht maar en kies er eentje 😉

Mijn ultieme culinaire bestemming?
Er zijn zoveel plekjes die ik nog wil bezoeken; Japan, Mexico en Vietnam staan wel in mijn top 3. Alhoewel ik als foodie zijnde ook een keer Toscane wil bezoeken of heerlijk wil gaan eten in San Sebastian. Dat laatste is echt een droom van mij en de BF. Er schijnen daar zoveel sterrententen te zitten die goed betaalbaar zijn en ook nog eens hele mooie landschappen en design. One day..one day..

Mijn Culinaire bucket list?
 Een culinaire workshop bij Le Cordon Bleu;

– Financiële vrijheid om de landen te bezoeken op mijn to travel list;
– Meer koken met chefs;
– Een TV programma waarin ik kook samen met een chef en ze interview;
– Op een dag een eigen kookboek uitbrengen 😉 

Mijn hotspots?
Ik deel wel eens vaker mijn pareltjes met jullie hier, dus hier dan een selectie daarvan.

Gartine voor lunch, Kaiko voor Sushi, Rijsel Rotisserie een terugkerende liefde, C’est Ca mijn parel uit UtrechtYauatcha in London voor Dim Sum, the Beef Chief  voor een gruwelijke burger , Bakers and Roasters om te ontbijten en om mijn Vietnamese cravings te stillen Pho 91. Man man man ik zou nog uren door kunnen gaan joh. 

Wil je weten wat mijn Aziatische favorieten zijn, bekijk dan hier het mini interview op de site van Delicious Magazine.

Wat voor interesse hat other interests do you have we don’t know?
Ik ben gek op fotograferen, maar heb er te weinig tijd en geduld voor om me er echt goed in te verdiepen. Dat komt vast als ik ouder en wijzer ben geworden 😉 Oh en ik heb een make up fetish. Bobbi Brown is mijn guru: Op een natuurlijke manier je zwakke punten verbloemen en je sterke kanten benadrukken waardoor je er geweldig uitziet.

Mijn favo quote?
You only get to live once, so make it a good one!

Hebben jullie de coole Rosti Mepal winactie al gezien? Bekijk m snel en doe mee met mijn 1 jaar blog feestje!

Leuk als je me blijft volgen: InstagramBloglovinTwitter of Facebook

[fblike]