Vandaag deel ik hoe je de lekkerste knoflookboter ever maakt! ECHT. HEERLAK! Dit is een boter die ik heb gemaakt uit de herinnering van mijn bezoekjes aan de Pizza hut op Curacao.

Mijn moeder was een echte junkfoodlover en toen wij in Suriname woonden hadden we nog geen fastfoodketens behalve de Suri trots Naskip. Zodra we op vakantie gingen naar het buitenland deden we dan een rondje. Daar hoorde met de hele familie eten bij de Pizza hut ook bij. Terwijl de bestelling opgenomen werd bestelden de ouderen altijd het knoflookbrood als voorgerechtje. Dat knoflookbrood zit de laatste tijd in mijn hoofd en daar heb ik mijn eigen spin op gemaakt. Dankjewel Tik Tok voor de inspiratie.

Tik Tok knoflookbrood

Tik Tok maakt wat los, jazeker. Haha. Je ziet de ene na de andere influencer knoflookbrood maken met als kers op de taart: gepofte knoflook. Volgens mij was @jakecohen de eerste die dit groot maakte op TT, maar let’s be real: daar heeft toch niemand tijd voor haha.

Mijn versie is dus geïnspireerd op die van de Pizza hut en ik ga voor het rustig fruiten van de knoflook in boter. Deze giet ik dan vervolgens over de boter die op kamertemperatuur zacht is geworden. Meer in de beschrijving hieronder.

Wanneer je deze knoflookboter op een stokbroodje smeert en het in de oven gaart haal je deze er na een paar minuten uit. Strooi hier je favoriete cheddar of kaas overheen en doe nogmaals in de oven en laat lekker smelten. Haal eruit en snijd in stukken. Deze doet niet onder voor de Tik Tok sensatie die zeker een uur duurt om te maken. Hoe ik dat weet? Omdat ik ze beiden heb gemaakt. GEEN verschil 😉 in smaak.

BB4FFE56 9B95 466F 89ED DD470CADAB36 1024x683 - Lekkerste knoflookboter ever

Recept voor de lekkerste knoflookboter ever

Ingrediënten

2 grote tenen knoflook
1 EL boter
3 takjes peterselie fijngehakt
100 gr gezouten boter op kamertemperatuur
1 EL mayo
1/4 tl gerookte paprikapoeder
3 EL Parmezaanse kaas geraspt

Zo maak je de lekkerste knoflookboter zelf

Verhit in een pannetje de eetlepel boter samen met de 2 geperste tenen knoflook.
Zorg dat het niet aanbrandt terwijl je bezig bent.
Hak ondertussen de peterselie fijn en combineer samen met de boter, mayo, gerookte paprikapoeder op kamertemperatuur.
Giet nu de gesmolten knoflookboter erbij en roer goed door.
Rasp nu 3 EL parmezaanse kaas en voeg samen met de rest.
Roer goed door en breng eventueel op smaak met wat extra zout.
Je kan het nu direct eten maar je kan het ook even een halfuurtje laten staan. Dan kan nl alles even trekken.

Wanneer je deze knoflookboter hebt gemaakt kun je dat dus smeren op een lekkere ciabatta of stokbrood, maar ook op je bammetje doet hij het goed. Behalve gewoon opsmikkelen kun je dit garlic bread prima serveren bij een soep, maar zeker ook de ster laten stelen op je borrelplank.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Lekkerste knoflookboter ever

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)