Kersttips, daar hebben we allemaal wel wat aan dacht ik zo. Aangezien ik zelf best een beetje moet plannen met de mini en vooral de nieuwe mini heb ik mijn tips op een rijtje gezet. Normaal gesproken bedachten we een aantal dagen van te voren wat we precies gingen maken de 25e en de 26e en dan zorgde de BF ervoor dat de bestelling bij de Sligro geplaatst werd en planden we nog ff gauw een bezoekje naar de Lindenhoff.

Vandaag deel ik met jullie mijn kersttips om het iets meer te plannen, dat wil wel zeggen dat je er al eerder over na moet denken, maar uiteindelijk heb je dan geen gehaast en gestress. Tevens zit je niet met het probleem dat iets uitverkocht is omdat heel Nederland er samen met jou naar op zoek is in de supermarkt.

Er zijn voor verschillende budgetten verschillende tips. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Tafeldecoratie
De Xenos, Action, Wibra, Hema, IKEA en tuincentra zijn leuke plekken om betaalbare accessoires te kopen voor zowel je tafel als voor in de kerstboom. Natuurlijk kun je ook bij winkels zoals de Bijenkorf, de Sissy Boy en Sukha voor wat duurdere accessoires terecht. Hier moet je wel wat meer je portemonnee trekken.

Bij de Action verkopen ze hobby klei, hier kun je op een simpele manier zelf met koekjesvormpjes hangers maken voor in de boom. Het is ook nog een leuke bezigheid om samen met de kids te doen.
Screen Shot 2015 12 15 at 9.42.16 PM - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

De gelukskoekjes die ik maakte kun je zowel in de boom hangen als gebruiken om je tafel te decoreren.

Een menu kun je op een hele simpele manier maken, door deze in Word op te stellen en uit te printen. Je kan een leuke kerstkaart gebruiken om hem in te plakken of je gebruikt een clipbord om hem aan te clippen.

Hieronder laat ik je zien hoe ik mijn tafel ga dekken. Het blauwe servies is van Tokyo Design en te koop via o.a. Fonq.nl. Ik heb een diamanten fetish, dus kocht ik wat ornamenten en kandelaars bij de Xenos. De diamanten kersthangers komen van de Ikea.
IMG 6470 1024x683 - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's
Screen Shot 2015 12 15 at 2.21.37 PM - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's
E
n dit is de tafel van vorig jaar 😉 Helemaal geinspireerd toen door Dille en Kamille, een winkel waar ik heel erg fan van ben!

Screen Shot 2015 12 15 at 9.42.52 PM - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

Wat moet er dan gegeten worden met kerst?
Natuurlijk kun je op mijn recepten pagina inspiratie opdoen voor je menu, maar ik maakte onlangs een Copas kalkoen en deel genoeg inspiratie voor het maken van allerlei lekkere dingen. Bekijk zeker ook het recept voor de cranberry saus die ik bij de kalkoen. Vorig jaar maakte ik ravioli met citroen en ricotta en een heerlijke Eton Mess voor kerst. Later in de week deel ik zowel een Chinees kerstmenu met een moderne twist  als een Westers menu met o.a. deze stoofpeertjes. 
IMG 7007 - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's
Verder is het ook leuk om je gasten een welkomstdrankje aan te bieden, ik bedacht een heerlijke Gin Tonic met een kersttintje. Deze komt heel gauw op de blog. Verder is deze frambozen cocktail ook heel lekker en maak je er denk ik een heleboel dames blij mee.
IMG 6653 Version 2 - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

IMG 9696 - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

Boodschappen doen
Lekker vanuit je luie stoel of achter je buro kun je ook een heleboel plannen en inkopen doen tegenwoordig. Je kunt onder andere gebruik maken van de webshop van de Lindenhoff. Zij delen overigens ook een heleboel recepten en hebben ook een speciale kerstselectie. Tegenwoordig heb je ook het nieuwe platform genaamd Directlyfrom.nl. Hier kun je hele bijzondere producten kopen die normaal gesproken alleen door chefs van restaurants kunnen worden gekocht. Zo verkopen ze ook de heerlijke Wagyu beef van Nice to Meat die ik niet zo lang geleden bij Taiko at. Ook de gewone supermarkten zoals de Jumbo en Albert Heijn gaan een stapje verder, zo heeft de AH de meesterslager die je ook van een goed stukje vlees voorziet.

Voor wie het helemaal makkelijk wil doen, dan kun je natuurlijk ook gaan uiteten! Vorig jaar at ik gezellig met de familie bij Rijssel in Amsterdam, maar ook hebben restaurants zoals Taiko speciale arrangementen voor de feestdagen. 
Screen Shot 2016 01 11 at 10.42.42 AM - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

Kadotjes
Ik tipte onlangs nog voor Sinterklaas een heleboel leuke kado’s voor Foodies, maar deze zijn nog steeds heel erg leuk en prima om te kopen voor kerst. Neem dus zeker een kijkje bij deze 15 foodie kadotips 😉

Ik hoop jullie hier mee een handje te hebben geholpen! In ieder geval wens ik jullie hele fijne feestdagen!

Liefs,

Vanessa

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kersttips: inkopen, decoratie en menu's

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.