In de spotlight vandaag: de Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances. Zelf thuis pizza’s bakken is iets waar we tot voor kort van droomden en dan van die pizza’s die je ook bij de Italiaan kan halen; het liefst houtgestookt, je weet wel. Toen we bij camping de Lievelinge waren spotten we bij andere campingbezoekers een apparaat en dat wekte onze nieuwsgierigheid. Niet alleen rook het waanzinnig lekker ook zagen de pizza’s er fantastisch uit.

Dus toen ik gevraagd werd of ik de Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances wilde testen zei ik natuurlijk volmondig JA! De belofte om binnen 2 minuten een zelfgemaakte pizza te bakken..halloo, JA! Ik checkte op Youtube wat filmpjes en werd nog enthousiaster. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan. Konden we hiermee thuis ook pizza’s maken net zoals bij de Italiaan? Dat was de hamvraag.

Om een zo eerlijk mogelijke review te kunnen schrijven heb ik verschillende soorten pizzadeeg getest. We testten een aantal weekenden en dat was een leuk avontuur. In de familie app deelde ik e.e.a en nu wil iedereen pizza bij ons komen eten haha! First things first; laten we beginnen bij het begin.

De pizzaiolo van Sage Appliances

Het design van de Smart Oven Pizzaiolo is echt prachtig. Lekker strak met een retro vibe die niet misstaat in je keuken. Heb je genoeg plek?? Dan verdient hij misschien wel permanent een plekje op je werkbank. Geef het wel ongeveer 10 cm ademruimte van je muur af en eventuele andere apparaten. Op het apparaat bevinden zich een aantal draaiknoppen en daarmee bepaal je hoeveel graden je de oven wil hebben óf wat voor soort pizza je wil maken. Ook zijn er 6 vooraf ingestelde bereidingsfuncties voor bijv een diepvriespizza.Om de Napolitaanse pizza te bakken heb je een temperatuur van 400 °C nodig; veel heter dan een gewone oven dus. Heel fijn van deze oven is dat ‘ie aan de buitenkant niet heet wordt. Je ziet dat ie wat condens vorming heeft aan de buitenkant en je voelt dat ‘ie warmer wordt, maar je kunt ‘m toch aanraken.

Pizzaiolo accessoires

Bij de oven ontvang je een pizzasteen, schep en pizzapan voor New York style pizza. Met alles wat je in de doos vindt, kun je gelijk aan de slag. Zoals het met elke oven betaamd, moet je ook deze pizzaoven leren kennen, maar er is genoeg informatie te vinden en er zit een fijne handleiding bij. Handig om te weten, de losse semolina of bloem kan gaan roken (doordat dit verbrandt door de hoge temperatuur) en misschien ontstaat er zelfs een vlammetje. Deurtje dichthouden dan dooft de vlam vanzelf weer. Dit is volkomen normaal en niks
om je zorgen over te maken! De oven heeft ongeveer 20 minuten nodig om de temperatuur van 400°C te halen.

Pizzaiolo schoonmaken

Wanneer je klaar bent met het bakken van pizza’s laat je de Smart Oven Pizzaiolo goed afkoelen. Wanneer de pizzasteen helemaal is afgekoeld, kun je deze eruit halen en afnemen met een doekje of je borstelt het schoon met een zachte spons. Leg de steen niet in water, want daar kan deze steen niet tegen. Als er restjes semolina in de oven achterblijven dan borstel je ze eruit. Of gebruik een doekje. De pizzaschep kun je afwassen met de hand, afdrogen en opbergen na gebruik.

sage warmte techniek copy 1024x539 - De pizzaiolo van Sage appliances - thuis echte pizza's bakken
54A5F163 2454 477B A66B FA6A296D75F8 683x1024 - De pizzaiolo van Sage appliances - thuis echte pizza's bakken

Verschillende pizza’s maken met de pizzaiolo

We gingen aan de slag met een rol pizzadeeg uit de supermarkt, een bevroren bloemkool-truffel-pizza met een dikke bodem, maar we testen ook een semi kant-en-klare zuurdesempizza en maakten zelf met pizzadeeg van de pizzeria een aantal van onze persoonlijke favorieten hier thuis. Op onze to do voor een volgende keer de pan pizza, flatbread, Turkse pizza’s en flamkuchen! Ook deel ik een lekker recept om zelf pizzadeeg met gist te maken en helemaal van scratch die pizza te maken.

De pizza’s die we maakten:
– Pizza margherita, met mozzarella, basilicum en zelfgemaakte tomatensaus die ik nog ff glad maakte met een staafmixer
– Pizza met tomatensaus, mozzarella, venkelworst en chili olie
– Pizza quattro formaggi
– Pizza salami voor de kids
– Bloemkoolpizza met truffel; deze is ZO lekker dat ik die nog ga namaken hier!
– Zuurdesem pizza met comte, champignons, bosui en Sichuan olie

De oven heeft voor verschillende soorten pizza’s verschillende ovenstanden en zoals je op de foto kunt zien is ook de onderkant goed gebakken en knapperig. EN snap je dat we een happy dance deden toen het apparaat ook werkte zoals we verwacht hadden. We loved it!!!

Als ik je enthousiast gemaakt heb, begin dan vast met sparen. Voor dit fantastische pareltje betaal je namelijk 799,90 euro, maar dat vinden wij het dubbel en dwars waard, want het is een oven met een power van hier tot …..peeep. Ook scheelt het je kosten voor het afhalen van pizza’s. Je leest en ziet het al, wij zijn echt FAN. De komende maanden testen we door en delen hier nog meer lekker pizza-lekkers gok ik zo. To be continued. Op onderstaande foto’s zie je hoe de verschillende pizza’s uit de oven komen.

6C7AA6D6 AD66 4B3E 86E9 72834B54E11A 683x1024 - De pizzaiolo van Sage appliances - thuis echte pizza's bakken

Voor nog meer mooie apparaten van Sage Appliances verwijs ik je naar hun website; wij hebben er genoeg moois gespot.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - De pizzaiolo van Sage appliances - thuis echte pizza's bakken


Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je