Camping de Lievelinge // Ik en kamperen..dat ik ooit een stukje zou schrijven hier op Culinessa.com dat had ik noooooooit kunnen bedenken. Ik ben namelijk ooit eens gaan kamperen, na mijn VWO examen naar Argeles sur Mer met zo een jongeren vakantie. Geen idee meer met welke organisatie. Ik weet alleen nog hoe getraumatiseerd ik was dat ik ELKE 10 minuten het gevoel had dat ik de boel moest vegen. Helaas maakte dat niks uit, dus na dag 2 heb ik het opgegeven. OVERAL stof en tja..het beste er van maken dan maar. Dat was trauma 1, trauma 2 is meer van de categorie met je toilettasje naar de WC en in de rij staan om te douchen of gebruik te maken van het toilet. NIET mijn ding..hahahaha Oh ja en als je dan eindelijk aan de beurt was snel douchen, want een muntje gaf je recht op 5 minuten genieten van warm water. Lekker snel je kleren aan die half aan je lichaam plakten en hupatee op pad. Goed..ook afwassen met zn allen en een teiltje is niet helemaal mijn ding. Dus sinds die vakantie, geen kampeervakantie meer voor mij. Hmmm ben ik een grote zeikerd of ben ik meer van het “we gaan op vakantie om te genieten en verwend te worden”.

Totdat de BF me vertelde dat we in het weekend van 18 September gezellig naar de camping gingen. Ik dacht, is dat een grapje? Hmm nee dus..hij was bloedserieus en liet me vervolgens de locatie zien. We gingen met zn 4-en een weekendje naar camping de Lievelinge in Vuren. De mini sprong een gat in de lucht en kon niet wachten…ze zag een hele grote zweefmolen en vond het maar wat spannend dat we gingen kamperen.

IMG 1555 1024x688 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1524 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1514 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge  

Onze accommodatie

IMG 6273 - Familie tip: Camping de Lievelinge
foto Camping de Lievelinge – Silverado

IMG 1439 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1444 1024x644 - Familie tip: Camping de Lievelinge

We kregen een pareltje toegewezen, namelijk de Silverado. Op Camping de Lievelinge kun je namelijk helemaal zelf bepalen in wat voor soort accommodatie je wil vertoeven. Wil je gaan voor echt kamperen, dan kun je met je eigen tentje overnachten. Ook zijn er seizoensplekken waar hele gezinnen in het weekend verblijven. Ik was heel blij dat wij een super cute accommodatie hadden die helemaal was voorzien van alle gemakken (OP EEN WC en BADKAMER na, dat dan helaas weer niet). We hadden zelf een kacheltje mocht het te koud worden in de avonduren. Echt genieten!

We hadden een campginbedje mee voor de nieuwe mini en onze mini koos een van de eenpersoonsbedden als haar eigen plekje. De BF en ik moesten een klein trapje omhoog en hadden een heerlijk bedje op ons wachten.

Ik ben dol op haardvuurtjes en zag al gelijk vanuit mijn ooghoeken dat er een vuurkorf klaarstond. Ik had als verrassing voor de mini marshmallows mee, want die moesten we ook echt wel een avondje roosteren. Hoort bij kamperen toch?

Op de camping hoef je eigenlijk helemaal niks aan eten en drinken mee te nemen als je niet wil. Er komt op vrijdag en zaterdag een heuze winkel op wielen naar je toe. Kun je toch nog even snel boodschapjes halen. Ook kun je gebruik maken van het heerlijke restaurant de Kwartel, de pizzeria of van Harvey’s Chick & Chill (het kiprestaurant met de aller lekkerste frieten ooit). Tijdens de lunch smullen van de kroketten van de Lindenhoff is geen straf kan ik je vertellen. Wij ontbeten zelf wel in het huisje, maar voor de lunch en ons avondeten maakten we het ons gemakkelijk.

IJsjes in overvloed, de zweefmolen tot vervelens toe en lekker fietsen op het terrein en met de andere kindjes spelen. Vervolgens even chillen bij de grote vuurkorf om even op te warmen. Dat waren de favorieten van de mini.

IMG 1657 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1519 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1679 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1532 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1570 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1556 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

De omgeving

In de ochtend maakte ik een wandeling met de mini en ontdekten we de andere kant van de camping. Je kunt hier namelijk ook prima feestjes geven en man man kijk eens hoe gezellig het eruit zag. Echt een feestje! Sprookjesachtig leukEr had de avond ervoor een bruiloft plaatsgevonden en zelfs de day after zag het er nog heel gezellig uit.

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik ontzettend heb genoten en dat de omgeving en even weg zijn en lekker gefocust op elkaar heel fijn waren. Volgend jaar weer een weekendje boeken en dan neem ik een emmertje mee voor het plassen (ja ik ben er zo een). Midden in de nacht met de mini naar de WC moeten was echt geen pretje. Hoe doen anderen dat?

IMG 1600 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge 

IMG 1593 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1604 1024x683 - Familie tip: Camping de Lievelinge

IMG 1654 - Familie tip: Camping de Lievelinge

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Familie tip: Camping de Lievelinge

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.