Ik leer jullie vandaag pizzadeeg maken met gist 😉 It’s as easy as 1..2..3.. Ik leerde dit recept maken toen ik uitgebreid de Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances mocht testen en dat was een feestje. Bij het maken van pizzadeeg is geduld je grootste vriend. Die heb je echt echt echt nodig, want je moet even wachten voor je aan de pizzabak kan. Handig is om dit of vroeg in de ochtend te doen en dan klaar te zijn voor het avondeten OF een avond van te voren en dan is je deeg klaar om gebruikt te worden de volgende dag voor lunch en dinner.

RECEPT OM ZELF PIZZADEEG TE MAKEN

Ingrediënten

570 g broodmeel of patentbloem
2 tl fijn zout
1 tl instantgist
1½ kopje (375 ml) koud water
Griesmeelmix, om te besprenkelen
Olijfolie, om te besprenkelen

ZO MAAK JE PIZZADEEG ZELF

Voeg de bloem, het zout en de gist toe aan de kom van een keukenmixer. Gebruik de deeghaak om alles te mengen. Voeg het water toe en kneed 5-6 minuten bij lage snelheid of tot het deeg glad en elastisch is.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur op een warme, tochtvrije plaats rusten of tot het volume is verdubbeld.Breng het deeg over op een licht bebloemd oppervlak en verdeel het in 4 stukken van 240g. Maak van elk stuk een gladde bal.

Besprenkel twee bakplaten lichtjes met de griesmeelmix en plaats de deegballen op de bakplaten met 10 cm ruimte ertussen. Besprenkel elke bal met een beetje olie, verspreid de olie om het deeg te bedekken.

Dek de bakplaten af met plasticfolie en plaats deze ten minste 6 uur of maximaal 5 dagen in de koelkast.

Neem het deeg vlak voor het bakken uit de koelkast en laat het afgedekt bij kamertemperatuur 1 uur staan.
Op je pizzaschep gebruik je tevens elke keer een klein beetje semolina om ervoor te zorgen dat je pizza niet plakt als je het in de oven wil schuiven.

Pizzasaus maken

Nu je klaar bent met het maken van het deeg wil je vast een goddelijke pizzasaus maken. No worries, I also got you covered. En we maakten heel veel lekkere pizza recepten dus sla je slag. Genoeg lekkers.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Pizzadeeg maken met gist


Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je

0/5 (0 Reviews)