Dit jaar heb ik me voorgenomen het helemaal anders aan te pakken. Waarom? Nou omdat we moe zijn. De BF en ik werken allebei door de weeks en dan is het meestal op die dagen rennen en vliegen. Ik kijk ontzettend uit naar de feestdagen dit jaar waar niets moet en alles mag: een stressvrije kerst dus. Lekker gezellig met de familie samenkomen en hopelijk lekker lui doen maar wel genieten van lekker eten!
 
En om al die stress voor te zijn; gaan wij het onszelf wat makkelijker maken dan normaal. Dit jaar is een deel van onze familie er niet bij. Die gaan lekker met vakantie, dus dan vieren we kerst toch gewoon voor ze weg zijn?! Zo kunnen wij vast een beetje oefenen hoe het straks echt moet. Zo gezegd zo gedaan. We prikten een datum en gingen aan de slag met het menu. Lekker low profile. De oma’s mochten beiden zorgen voor wat lekkers bij de bubbels. Zwager en schoonzus namen een wijntje mee en mijn zus Mee die moest natuurlijk wat zoets bakken.
 
We gingen voor een buffet met een Italiaans tintje. Ik houd er van om met een thema te werken, zeker omdat iedereen iets mee neemt. Zo past het op de dag zelf goed bij elkaar. De styling nam ik voor mijn rekening. Lekker alles op tafel neerzetten en zo kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vindt. Ondertussen een beetje muziek luisteren, spelletjes spelen en een filmpje kijken.
Screen Shot 2016 12 05 at 3.17.56 PM 1024x572 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Om ons leven nog makkelijker te maken heb ik gebruik gemaakt van de feestdagen tool van Plus supermarkt. Deze online tool helpt je met je boodschappen organiseren, recepten bekijken en een goede dosis kerst inspiratie. Ook kun je onderverdelen wie welk gerechtje maakt en meeneemt naar het diner. Ook het plus magazine zorgde voor de nodige inspiratie. Toen ik het magazine bekeek zag ik dat ik goed gegokt door dit jaar lekker voor goud en wit te gaan met kerst.
IMG 2445 1024x683 - 10 tips voor een stressvrije kerst 

Bij de Plus supermarkt aangekomen was het een eitje. Ik wist door de Online Tool precies wat ik moest hebben en ging als een speer door de winkel. Ook haalde ik nog wat mooie spulletjes voor de styling van de tafel. 

 IMG 2444 1024x683 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Heel blij met het resultaat!

Op het oefendiner kerstmenu:
*Carpaccio van Courgette
*Pasta porcini truffel en champignons met rucola en Parmezaanse kaas

*Chocolade mousse
*Grissini  met Parma Ham
*Feeststol
*Kaasjes
*Stoofpeertjes
*Lekker landbrood

IMG 2401 683x1024 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Chocolade mousse

Op de dag van ons kerstdiner stond ik nog de laatste dingen voor te bereiden toen de eerste gasten binnenkwamen. Mijn zus moest nog eea afmaken voor haar toetje dus al heel gauw was het een gezellige bende in de keuken. 

De producten die we kochten hoefden we alleen nog af te maken. Ik maakte de pasta af met wat rucola, parmezaanse kaas en heerlijke truffel olijfolie. De Chocolademousse pimpte ik met een crumble van hazelnoten en een hazelnoten crackertje. De kaasjes serveerde ik naast lekkere appelstroop en zeg nou zelf, ziet het er niet feestelijk uit. Net echt. We hebben een hele gezellige avond gehad en nu weet ik het zeker, een buffet is zo slecht nog niet met kerst. En nu lekker Netflixen maar.
 
IMG 2415 710x1024 - 10 tips voor een stressvrije kerst

Mijn tips voor een stressvrije kerst:

1. Bedenk van tevoren een thema. 
2. Houd het makkelijk; laat het perfecte plaatje los.
3. Zorg dat de gerechtjes die je uitkiest goed passen bij het thema.
4. Schrijf alles op een boodschappenlijstje
5. Plan en oefen je gerechtjes van tevoren en maak een lijstje met wie wat gaat maken (zo houd je het overzichtelijk)
6. Werk vooruit (zijn er dingen die je van te voren klaar kunt zetten / klaar kunt maken, doe dat dan)
7. Neem de dag voor kerst vrij (mocht je toch nog iets vergeten zijn, dan ben je nog op tijd om het te halen)
8. Geen diner, maar een buffet. Als je met een grote groep bent, kan iedereen lekker zelf bepalen waar die zin in heeft. Ook geen gedoe met perfecte bordjes opmaken.
9. Slim inkopen doen. Zie je ergens een gerechtje dat je alleen moet afmaken en het past binnen je thema: inslaan! Scheelt alweer de helft van het werk.
10. Genieten! Gaat er iets mis, neem een wijntje en probeer het lost te laten. Het gaat uiteindelijk om samenzijn en samen genieten.
De feestdagen tool van de Plus supermarkt vind je hier.
 
Hele fijne feestdagen en bekijk zeker ook mijn andere kerstrecepten mocht je toch de keuken in willen duiken.  
IMG 2398 1024x683 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Courgette carpaccio
 
IMG 2400 1024x683 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Kaasplankje buffet style
IMG 2419 683x1024 - 10 tips voor een stressvrije kerst
 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - 10 tips voor een stressvrije kerst
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]