Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen met de voedselmolen van Kitchenaid of zoals op de verpakking van de doos staat Kitchenaid food grinder. Ooit kocht ik een vleesmolen van Westmark maar die hebben we werkelijk waar nooit gebruikt. Het idee was om zelf gehakt voor onze burgers te kunnen draaien en zelf gehakt voor onze favoriete worsten te kunnen maken of gehakt voor pasta’s.
 
image 8 731x1024 - Review: Kitchenaid food grinder
 
Kitchenaid Voedselmolen
Nooit eerder gebruikt dus, maar ik heb sinds vorig jaar een obsessie met carpacio tapenade en dus besloot ik dat een voedselmolen nodig was. Nadat ik een beetje verwend ben door het pasta opzetstuk voor mn Kitchenaid, besloot ik dat ik ook de voedselmolen moest hebben. Die is namelijk niet alleen geschikt voor het malen van vlees, maar ook kaas en groenten kun je er prima mee malen. Én electrisch is toch wel fijner dan zelf moeten draaien. Vandaag review ik hem voor jullie!
 
Hoe werkt zo een voedselmolen nou precies?

Draai het opzetstuk op je Kitchenaid en laat de mengkom eronder zitten om je “voedsel” op te vangen. Zet het op stand 4 vd Kitchenaid en gaan met die banaan.

 image 9 e1509529775589 690x1024 - Review: Kitchenaid food grinder

 image 10 e1509528928617 683x1024 - Review: Kitchenaid food grinder

Voordelen
– Het feit dat je de voedselmolen kunt gebruiken in combinatie met de keukenmachine is echt een uitkomst.
– De voedselmolen komt met 2 schijven om fijn of grof te malen en een voedselstamper als hulpmiddel
– Binnen 10 minuten een kilo gehakt draaien is wel echt een feestje!
– Je kunt dus bijv je gehakt al combineren met uien, knoflook en specerijen, want de molen maalt ook die ingredienten.
– vlees, groente, fruit en noten malen in dit apparaat zonder enige moeite!
  image 12 1024x683 - Review: Kitchenaid food grinder
Nadelen
-Ik begrijp dat je los ook nog een groente en fruit element kan kopen, maar ik kon het alleen vinden in een set. Een beetje jammer, want liever maar 1 setje waarmee je alles kunt en dan maar wat meer betalen.
– In de draairand (weet niet zo goed hoe dit heet) blijft nog vlees zitten.
– Ik weet niet hoe lang die mee zal gaan, aangezien het opzetstuk van plastic gemaakt is. Maar ik houd jullie op de hoogte.
– Schoonmaken is wel een dingetje, want je komt niet bij alle onderdelen om ze goed droog te maken (iemand een gouden tip?!)
 image 13 1024x683 - Review: Kitchenaid food grinder
Tips na de Kitchenaid voedselmolen gebruikt te hebben:
– Snijd alles in kleinere stukjes (beter voor de molen).
– Gebruik kippendijfilet voor kippengehakt (laat de vetjes zitten; die maken het juist smeuiger).
– Gebruik riblappen met speklapjes voor half om half gehakt (3/4 vs 1/4 deel) eerst de riblappen malen en dan de speklapjes en mengen maar.
– Gebruik biefstuk voor het maken van carpacio tapenade of een tartaartje
– Ben je klaar met vlees malen; eindig dan met wat brood om de meeste resten vlees uit je molen te halen. Dit helpt echt. Sop gelijk om aankoeken te voorkomen.
– Niet alle delen mogen in de vaatwasser, dus maak het schoon met de hand. Dan maak je nooit fouten.
 
 carpaccio tappenade 1024x666 - Review: Kitchenaid food grinder
 
Wat maakte ik nou precies met de voedselmolen van Kitchenaid.
Ik ging dus aan de slag met een biefstukje en maakte er een carpacio tapenade mee. Het recept vind je hier. Vervolgens maakte ik ook mn eigen geraspte kaas; een lekkere burger en ga ik verder met experimenteren.
 
Wil je meer lezen over hoe ik de Kitchenaid zelf ervaar, lees dan hier mijn uitgebreide review.
 
Andere recepten die ik maakte met de Kitchenaid keukenmixer:
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Review: Kitchenaid food grinderDit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.