Ik zag laatst iets leuks en moet dat vandaag in deze post met jullie delen. Er is op dit moment een leuke verkiezing gaande, namelijk die van de Telegraaf Gouden gehaktbal 2015. Kennen jullie die al? Het is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de telegraaf waarbij je op 19 september jouw versie van de perfecte gehaktbal laat proeven door een vakkundige jury in een van de vestigingen van Keuken Kampioen. Inschrijven kan hier. Vervolgens worden per vestiging de nr. 1 en 2 uitgenodigd om op 27 september tijdens “de markt van 1001 smaken” in het Food Center Amsterdam te strijden om de erebokaal “de Gouden Gehaktbal 2015” en nog meer mooie culinaire prijzen.

Hierdoor sprak ik met mijn moeder over haar techniek om de perfecte gehaktbal op tafel te zetten. Ik herinner me nog van vroeger dat het voor haar echt een dingetje was: het maken van de perfecte gehaktbal, zeker als je hem groot en rond wilde. De perfecte garing, de perfecte zachte structuur en dan de perfecte jus om je brood of aardappeltjes in te dippen. Na jaren zoeken had ze dan eindelijk een recept waar ze blij mee was.

Als ik denk aan gehaktballen, dan gaan er bij mij twee belletjes rinkelen. Aan de ene kant denk ik dan aan een grote Hollandse gehaktbal en stamppotjes en aan de andere kant denk ik aan kleine Surinaamse gehaktballen die je eet met rijst en groenten, meestal een bladgroente als spinazie, de bekende Surinaamse tayerblad of kool geserveerd met een heerlijke tomatensaus.

Al eerder maakte ik een recept voor een Hollandse stamppot met een Indische gehaktbal en ons gesprek bracht me dus op een idee. Tijd om jullie kennis te laten maken met de keuken waar ik mee opgroeide, maar dan wel met een Hollandse twist. Ik ben immers geboren in Suriname, maar wel hier in Nederland opgegroeid, dus leek het me leuk om een gehaktbal te maken die beide landen combineert.

Hopelijk zijn jullie blij met mijn versie, die ik mijn Gouden gehaktbal heb genoemd.

IMG 9794 1024x683 - Mijn gouden gehaktbal
Recept Gouden gehaktbal Culinessa

Voor het maken van deze heerlijke Surinaamse gehaktbal, verwijs ik je naar het recept.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mijn gouden gehaktbal

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening. 

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.