Al heel lang zeggen de BF en ik dat we dit een keertje willen doen. Wij zijn namelijk uberfan van de Lindenhoff in Baambrugge en weten dat de koeien daar staan. Voordat je over gaat tot bestellen, moet je dan wel eerst een vriezerlade legen, dus dat duurde even. Maar toen was het eindelijk zover. We mochten proeven van Koop een Koe. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: man man man..WAT een fantastisch initiatief!

Wie kan het beter vertellen dan iemand van koop een koe zelf, dus check de film hieronder.

[pexyoutube pex_attr_src=”https://www.youtube.com/watch?v=LEVSt92vvSc”][/pexyoutube]

Terug naar mijn avontuur. Vanaf het moment dat je bestelling is geplaatst word je netjes op de hoogte gehouden van jouw stukje koe. Je krijgt netjes een mail op welke dag die geleverd word en op de dag zelf ook nog eens een precieze tijdsaanduiding. Heel fijn dat je dus niet een hele dag zit te wachten op je pakket.

Het pakket kost €99,95 voor 7,5 kg vlees. Je kunt met 2 personen ongeveer 28 maaltijden vlees eten met dit pakket. In het pakket zit dus van alles van de koe; van worst tot biefstuk. Deze koe wordt gevoed met een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest, dus zonder kunstmest. De koeien worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief. 

En toen was het zover…de deurbel ging en oh wat een feestje. Je krijgt het vlees netjes geleverd in een piepschuimen koelbox en de stukken vlees zijn geportioneerd met daarop een sticker met omschrijving van het vlees, het gewicht, de houdbaarheids datum en netjes in een vacuum afgesloten verpakking.

We konden niet wachten en aten gelijk de volgende dag de entrecote! Niks geen poespas, maar gewoon medium gegrild met wat zout erbovenop. Mijn mini die geen vleeseter is kon er niet van afblijven. Een kleine fijnproever is het wel, want nu vroeg ze ineens om haar eigen stukje vlees. Een mega succes dus.

Het vlees is zo mals en van zulke hoge kwaliteit dat je gewoon nooit meer anders wil. Wij eten hier thuis liever minder vaak, maar wel een goed stukje vlees, dus dan is het budget technisch ook goed te doen.

We hebben nog hamburgers, biefstuk en worsten om te proberen. Ik houd jullie op de hoogte, want ik ga hier zeker snel weer van genieten.

Vanwege het succes van Koop een Koe, kun je tegenwoordig ook gaan voor “Koop een Varken

Mochten jullie het proberen, laat het dan aub weten. Ik ben ook zo benieuwd hoe jullie het vonden.

Koop een koe
Bestel nu hier je eigen pakket vlees. 

IMG 0595 1024x683 - Koop een Koe, wat een geweldig concept

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Echter lees je hier wel mijn mening.