Bewuster leven – consuminderen // There I said it, ik wil liever minder maar dan wel bewuster shoppen en dus bewuster leven. Nu kan ik niet meer terug. Ik deel het met jullie en dat is voor mij een stok achter de deur.

Ik ben nu alweer een paar maanden ambassadrice van het mooie initiatief samen tegen voedselverspilling ook wel te vinden op Social Media onder #verspillingsvrij en dat heeft me aan het denken gezet. Eerder dit jaar deelde ik tips om verspilling tegen te gaan.

verspilling foodhugger 1 - Bewuster leven - consuminderen

Wij eten al een tijdje bewuster, dus geen plof taferelen hier op tafel, maar bewust aankopen doen bij initiatieven als koopeenkoe.nl. Een ander mogelijkheid is dat we zelf naar de boer toe gaan om daar lokaal mooie producten kopen, zoals Oogst Oost in Aalsmeer. Zo hebben we intussen onze vaste adresjes: de Lindenhof voor mooie groenten, vlees en de lekkerste kaasjes, maar ook de Admiraal uit Noordwijkerhout of Franks Smoke house in Amsterdam voor ons favoriete visje of Tortileria Taiyari voor de allerlekkerste maistortillas en tostadas. Nu zit dat met voeding al een stuk beter en eten we sinds onze grote mini geen fan is van vlees, vooral lekker veel groenten.

Consuminderen

Nu heb ik besloten dat ik het over een andere boeg wil gooien. Proberen minder te kopen; èn dus bewuster! Daardoor hopelijk ook bewuster leven. Misschien heeft het te maken met mijn eeuwige struggle en realiteit: een appartement waar we uitgegroeid zijn. Ook vind ik het eigenlijk zonde van het geld. (hallo, sparen voor de toekomst)

Marktplaats is mijn nieuwe bff aan het worden, eerst daar spieken voor ik verder speur naar iets dat we nodig hebben. Tweede leven is een beter leven!

Minder voorraden

De voorraden moeten op hier thuis. Die voorraadkast mag echt geordender. Het stomme is dat ik dan niet het type ben dat heel goed kan weggooien, dat vind ik zonde. Nu aan mij de taak om er kritisch doorheen gaan en eerlijk tegen mezelf te zijn: gaan we er iets mee doen of moeten die spullen gewoon lekker naar de voedselbank.

gedroogde kruiden organiseren 3 780x1024 - Bewuster leven - consuminderen

Ontspullen

Ondanks dat ik ben begonnen met het Marie Kondo principe, om te ontspullen mag ik dat nog veel verder doorvoeren in ons huishouden. Eigenlijk probeer ik alleen dingen in huis te hebben die ons blij maken en goed bij elkaar passen. Ook hier geldt, liever minder maar dan wel helemaal naar onze smaak. Zo hou je ook geld over om dan af en toe iets te kopen wat wellicht een stuk duurder is.

Time for change 724x1024 - Bewuster leven - consuminderen

Vanaf nu ga ik regelmatiger een update geven van mooie merken en initiatieven die ik bewonder, die ik gaaf vind en die hier een plekje verdienen. Want liever koop je iets waar je helemaal dol op bent dan dat je wordt meegesleurd just be cause the industry wants you to.

The bigger question is, does it spark joy!?!

Dat wil overigens niet zeggen dat je jezelf niet mag verwennen, it is still important to treat yourself every now and then. As long as it sparks a whole lot of joy!

Eerder schreef ik al een stukje over merken die een Holistische insteek hebben, dus neem daar ook gerust een kijkje, want daar zit genoeg moois tussen.

Collega en vriendin Mirjam van Een goed verhaal is al een tijdje bezig met zich verdiepen in een duurzamer leven en tipt vaak genoeg mooie merken.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Bewuster leven - consuminderen

Iets lekkers maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt en is het gelukt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.