Vandaag praten we over food fotografie props en waar ik die vandaan heb. Hold your horses, I will tell you more in a sec! Er zijn verschillende manieren om aan fotografie props te komen en ik heb natuurlijk veel zelf gekocht maar er zijn ook creatieve manieren om aan props te komen.
 
Juist door niet alles nieuw te kopen maak je je foto ook een beetje eigen. Zeker met betrekking tot glaswerk, bordjes of mooi bestek. Dat heeft echt z’n charme.

Kijk eens voor food fotografie props in de keukenkastjes
van een ander

De leukste food fotografie props tref je in de keukenkastjes of in die mooie vitrine kast bij je oma, moeder of schoonmoeder. Vaak zijn dat erfstukken. Snuffel daar gerust ook eens tussen en vraag netjes of je het mag gebruiken. Zo heb ik hele mooie zilveren lepeltjes van m’n schoonmoeder; die geven net een mooi accent.

280AB4F3 3D68 4294 88D6 B98F510455F5 683x1024 - Food fotografie props - budget opties food styling

Fotografie props vinden op vakantie

Als ik op vakantie ben snuffel ik ook graag op marktjes en in mooie lokale winkels. Wie weet vind je net een mooi schaaltje of een toffe mok. Maar ook bestek en lokale souvenirs zijn tof. Zo komt mijn vijzel uit Indonesië en dat vind ik wel heel bijzonder.

Food fotografie props ruilen met anderen

In foodieland zijn er ondertussen een heleboel collega’s en zo af en toe is het fijn om met elkaar te kunnen ruilen. Soms gebruik je al een tijdje bepaald servies en wil je ander beeld kunnen schieten; ruilen is dan een hele fijne oplossing.

De kringloop als props styling heaven

Dit is echt een heel fijne tip en ik heb er al meerdere malen toffe spulletjes geshopt. Zo heb ik de mooie flinterdunne rode kopjes bij deze hot pot foto geshopt voor nog geen 2 euro. Helemaal verliefd erop en kijk eens hoe mooi ze staan.

Zelf de mooiste styling items voor je fotografie kopen 

Behalve de bovengenoemde creatieve manieren kun je uiteraard ook shoppen naar keukenservies, bestek of leuke keukenaccessoires. Dit kan van duur tot budget en bij verschillende winkels. Kijk zeker eens rond voor originele exemplaren zoals servies van keramiek, maar ook gouden bestek zorgt voor mooie foto’s. Ook stoffenwinkels online hebben mooi linnen dat je per meter kan kopen.

Wees creatief om props te maken

Deze foto maakte ik met gebruikte yoghurt potjes. Dus mocht je een keer bij dat ene toetje leuke glazen schaaltjes krijgen, bewaar er dan een stuk of 3. Dan kan je daar weer wat leuks mee in een foto.
 
Ben je op zoek naar nog meer tips; ik schreef eerder al een artikel over servies must-haves in het algemeen, dus lees gerust ook even mijn tips daar.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Food fotografie props - budget opties food styling

*Dit is een samenwerking met Action

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.