Ga jij binnenkort Servies kopen? Vandaag tip ik je graag wat je nodig hebt aan servies als je op jezelf gaat wonen en deel ik ook mijn favoriete merken voor luxe servies. Ik noem het luxe, maar eigenlijk zijn het gewoon hele toffe serviezen met elk een hele andere uitstraling. Wil je nog meer lezen over de andere MUSTHAVES artikelen, check dan pannen en wat je allemaal nodig hebt voor bakken. Ook schreef ik een heerlijk artikel over hoe je je tafel het beste kunt stylen.

Basis servies kopen

Zie hieronder een lijst voor je basis servies en hoop van harte dat het je richting kan geven. In principe was de beste tip die ik ooit kreeg: koop alles in de kleur wit; zo past het servies altijd bij elkaar ook al is het niet van dezelfde lijn. Toen ik eenmaal mijn basis servies van Tric Arzberg (wat we elke dag gebruiken) compleet had, ging ik langzaam over op wat meer uitgesproken servies. Ga lekker afvinken wat je al hebt en dan wordt het vanzelf duidelijk welk servies er nog mist.

Je uitzet – servies kopen

Wanneer je de ruimte hebt, zou ik gaan voor een 4 of een 6 persoons set. Heb je geen ruimte en woon je alleen dan kun je het lekker simpel houden en van alles 2 kopen. Handig als je bij het kopen van servies rekening houdt met welk merk je koopt, zodat je het kan aanvullen en uitbreiden. Meestal zie je bij duurdere merken dat je toch wel eea kunt bijbestellen in tegenstelling tot een goedkoper servies dat alleen maar tijdelijk te koop is.

Zo kun je op deze manier ruim van tevoren beginnen met eea aan te schaffen en dit vervolgens op te bergen tot je gaat verhuizen. Dit scheelt dan weer in de kosten. Oh en misschien scoor jij juist bij de kringloop tof servies voor een kleine prijs.

Voor je uitzet heb je nodig:

Ontbijtborden
Diepe borden
Dinerborden
Pastaborden
Gebaksbordjes
Soepkommen
Kommetjes

Waterglazen
Koffieglazen
Theeglazen
Wijnglazen
Champagneglazen
Bierglazen

Tegenwoordig is mixen & matchen helemaal ok en kun je op basis daarvan leuke vintage pieces combineren met modern servies. Ook op Marktplaats scoor ik graag leuk servies. Tevens zijn winkels als de Bijenkorf een walhalla, daar vind je zoveel moois waaronder ook dinerborden en hele schattige gebaksbordjes, maar ook mijn favoriete serviesmerken.

Favoriete serviesmerken

Zoals ik al zei ging ik aan de slag met de basis en een paar jaar erna kon ik doorgaan met wat meer uitgesproken servies. Ik deel mijn favoriete servies merken met jullie en mocht jij er ook een hebben, deel die dan in de comments. Superleuk!

Luxe servies 1: Serax

Serax is een merk dat een robuuste en stoere uitstraling heeft, maar toch ook wel heel gezellig aangekleed kan worden. Heel vaak werken ze samen met grote namen die dan hun eigen servies verkopen. Zo ook bijvoorbeeld het prachtige INKU servies van Sergio Herman. Kijk nou wat een plaatje dit is:

Luxe servies 2: Tokyo Design Studio

Naast mijn witte basis servies van Tric Arzberg, ging ik voor wat servies van Tokyo Design Studio. Een heel fijn merk dat je goed kunt gebruiken wanneer je Asian food op tafel zet. Het leuke van dit merk is dat ze ook gewoon “strak en modern” servies hebben en niet alleen maar Asian invloeden. Zowel de blauwe kom als het grijze bord in de foto hieronder zijn van Tokyo Design Studio.

okura at home wagyu beef 6 786x1024 - MUSTHAVES deel 3: Servies kopen

Luxe servies 3: HK living

Het servies van HK living is altijd zo leuk dat je stiekem alles wel wil hebben. Zo viel mijn oog vorig jaar op een gezellig servies van HK living, genaamd de Gallery. Daar heb ik ondertussen 8 ontbijtbordjes van en die gebruik ik vaak om een gezellige tafel mee te stylen.

* Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je