Geen echte lange vakantie voor ons dit jaar maar wel een heerlijk weekje in Drenthe. We gingen dus naar Puur Exloo, onderdeel van Landal Geeen Parks en dat was echt een feestje.

Puur Exloo in Drenthe

Na een rit van 2 uur kwamen we aan bij Puur Exloo in Drenthe. Wel moesten we even wachten voor we het huis in konden, mede door wat personeelstekorten waren ze er nog niet aan toegekomen het huis op te ruimen voor we er waren. Dat was een kleine domper, maar mocht de pret niet drukken.

Fijn dat je in het hotel naast dit park ook kan zwemmen. We (lees de kids) hebben iedere middag gezwommen. De ene dag langer dan de andere, maar ook hier was het niet extreem druk.

Genieten van het grote dakterras en de eettafel in de woonkamer. Gezellig met zn allen – lees 9 man – kunnen ontbijten, lunchen en avondeten. Erna lekker chillen op de ligbedden of een dutje doen. Wat wil je nog meer.

Heb wel een tip. Mocht de temperatuur stijgen boven de 30 graden, neem dan zeker een ventilator mee, want anders is het niet te doen.

Oh en er is van alles te doen en er liggen lekker veel sportieve spelletjes klaar in een kist in het huis; je kunt er mini golfen, tafeltennis, fietsen, badmintonnen en ga zo maar door,

275CAF7B 8ACF 42B0 B809 B875E1FE3403 768x1024 - Weekje Puur Exloo + de lekkerste food tips van Drenthe

In de buurt van Drenthe- leuk om te doen

Drenthe heeft ons echt verrast in positieve zin. Zoveel groen, lieve mensen en gewoon een heerlijke omgeving. De buitenlucht doet een mens goed!

t Nije Hemelriek – mooiste meer van het land

Voor ik naar Drenthe ging en aan jullie vroeg via IG waar ik absoluut naartoe moest; kreeg ik vanuit meerdere hoekjes de tip om naar ‘t Nije Hemelriek te gaan.

Dit meer is werkelijk adembenemend en blauw.. superblauw. Bij mn foto die ik in de stories op IG deelde dacht een aantal van jullie zelfs dat we in het buitenland waren. Werkelijk prachtig met mooi fijn zand. Aanrader dus en wat ik zeer prettig vond: er is genoeg plek voor iedereen; je hoeft niet hutje mutje naast elkaar te liggen.

Tip van een local: loop vooral een stukje door; dit meer is gigantisch en als je net even wat verder weg loopt heb je wat rustigere plekjes.

Op een elektrische fiets de omgeving van Drenthe verkennen

De EKO tours op een heze EKO bike waren een hit. Het zijn stoere elektrisch ondersteunde Eko-Bikes en je mag er al op rijden vanaf 10 jaar. Dit was zo leuk! En lekker chill; zeker gezien het feit we net in tropische week op het park verbleven was de wind door je haren tijden een tocht in de omgeving erg welkom. Hoe tof zien ze er wel niet uit!!

Leuk om te eten in Drenthe

Bakkerij Joost

Bij Bakkerij Joost moet je zijn om lekker te lunchen en je boodschappen te doen voor de lunch en het ontbijt. Fijn plekje waar je ook buiten kunt zitten met warmer weer. Binnen genoeg verleidingen van versgebakken brood, Italiaanse koekjes, Jammetjes, maar ook milkshakes en softijs voor de liefhebber.

Verder zeker ook de moeite waard:

Ijssalon L’Odore

Cafe Bussemaker

Snackbar Exloo

Krokettenkunst

Hier moet je ongeveer 10 minuten rijden vanaf Puur Exloo, maar dat is echt de moeite waard. Wellicht handig om van te voren even te bellen of ze wel open zijn. Zorg dat je een koeltas meeneemt want hier ga je los op alle geweldige kroket combinaties.

Ik kon het niet laten en bestelde ter plekke een met daging smoor en een met romige rivierkreeft. De passie en het enthousiasme spatten er van af. Je raadt t al..de vriezer hier thuis moesten we ook vullen. Inclusief foodie souvenirs voor de rest van de familie.

Vleesautomaat Valthe

Deze vleesautomaat staat in een huisje naast de boerderij aan de Weerdingerweg 1 in Valthe. Bij de vleesautomaat kun je biefstuk, burgers, gehakt, worstjes, spek, verse eieren en aardappelen scoren. Alles bevrore en schappelijke prijzen. Ik hou van dit soort initiatieven. GE-WEL-DIG

de Waoge, Gramsbergen

We kregen een paar toppers getipt maar deze waren jammergenoeg allemaal volgeboekt. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ze dan zelf een tip hadden waar we konden eten met zn allen. Ik dus bellen naar de Waoge en die hadden gelukkig plek voor ons YAY.

We hebben heerlijk gegeten, fijne service gehad en dat was de 25 minuten rit id auto absoluut waard.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Weekje Puur Exloo + de lekkerste food tips van Drenthe

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.