Onlangs spotte ik iets nieuws van Verkade, namelijk Granola koekjes. Het zijn koekjes met een stevige bite; ze zijn heerlijk, knapperig en gemaakt van geroosterde granen, noten, zaden en gedroogd fruit. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Cranberry, Pure choco & Amandel en Appel & Kaneel. De Verkade Granola koekjes zijn perfect voor iedereen die bezig is met bewust eten, maar ook wil genieten van een lekker koekje. De Granola koekjes van Verkade zijn:

  • Rijk aan vezels
  • Gezoet met suikers uit fruit en dadels of honing
  • Bevatten 50% minder verzadigd vet dan andere granola koekjes
  • Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Granola Appel & Kaneel is geschikt voor vegetariers en de varianten Cranberry en Pure choco & Amandel zijn zelfs vegan.

Verkade granola koekjes x Culinessa 4 683x1024 - Verkade heeft iets nieuws - Granola koekjes

Wat wij er van vonden?
Samen met mijn buuf ging ik proeven. Ok, de kleine mini die stond ook klaar voor de aanval, dus hij heeft meegesmuld. De pure choco & amandel variant zijn bij ons favoriet. Sinds ik zwangerschapsdiabetes heb gehad, vind ik het ook belangrijk om even naar de suikers te kijken. Per 100 gr bevatten deze koekjes 14,4 g suiker (normaal is dat 1/3 ongeveer, dus dat viel me reuze mee); eet je 1 koekje dan krijg je 2,6 gr suiker binnen. De koekjes zijn licht gezoet en door de vezels ook nog voedzaam! Toch kon ik het niet laten en checkte ook even de Verkade Digestive koekjes, de original bevat 2,4 g suiker per koekje, maar als je die met Chocolade neemt, dan is dat 4,6 gr suiker. De Granola pure choco & amandel variant is dan toch een verstandigere keuze als je zin hebt in een koekje met chocola.

Ook is het fijn dat de Cranberry en Pure choco & Amandel varianten vegan zijn. Zo kunnen mensen met een lactose allergie nu ook zorgeloos genieten van deze koekjes. 

De Verkade Knapperige Granola koekjes zijn nu al te koop bij Jumbo en Plus en binnenkort ook bij Albert Heijn.

Verkade granola koekjes x Culinessa 5 728x1024 - Verkade heeft iets nieuws - Granola koekjes

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Verkade heeft iets nieuws - Granola koekjes
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.