De zomervakantie is om de hoek en vandaag deel ik dus mijn travel must haves met kids. We gaan met regelmaat op stap met de kids en vinden reizen als gezin is geweldig. Toch vereist reizen met kids ook de nodige voorbereiding. Vooral als je tijdens de zomer reist, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn onze essentiële musthaves voor een zorgeloze vakantie met kinderen, inclusief zomerkleding, schoenen en muggenbescherming.

Kleding inclusief zonnebescherming

We beginnen meestal met kleding. We vragen de kids wat ze nog nodig hebben en wat er mist in hun kast voor een complete zomergarderobe. Afhankelijk van de bestemming waar we heen gaan, moet er dus e.e.a. gekocht worden.

Voordat we gaan shoppen, begin ik meestal met de kledingkasten van de kids uit te spitten. We maken dan stapeltjes, van casual tot wat netter en wat je nodig hebt voor bijvoorbeeld het strand en last but not least pyjama’s. Behalve kleding (jurkjes en shortjes) is zonnebescherming ook belangrijk; dus een zonnebril met UV-bescherming, UV-boardshirts en een hoed of pet zijn geen overbodige luxe.

Schoenen voor overdag en in de avond

Goede schoenen zijn essentieel voor elke reis. Ook hier wordt elk jaar gekeken naar de kinderschoenen die nog in de kast liggen en in hoeverre hun voetjes gegroeid zijn. Essentieel zijn een paar gympen, sandalen en slippers. Door de jaren heen zijn we ontzettend fan van Birkenstock, Havaianas, Toms en Jordans geworden. Ga je specifiek naar een zonnige bestemming met strand, dan zijn waterschoenen echt ideaal voor de kleintjes. Mijn ervaring is dat ze dan minder schrikken van scherpe voorwerpen of hete oppervlakken.

Kijk nou hoe cute de modellen zijn?

Om zich te vermaken tijdens de reis

Ga je met de auto of maak je een verre reis per vliegtuig? Kinderen vervelen zich vaak snel. Wij hebben de schermen geband in ons huishouden en normaal gesproken is een iPad iets waar je meteen naar kunt grijpen. Als je net als wij minder tot geen schermtijd wilt, kunnen deze dingen wat verlichting bieden tijdens de reis:

  • Boeken: Neem een selectie van hun favoriete boeken of nieuwe titels mee om ze bezig te houden.
  • Spelletjes: Reisspelletjes en compacte bordspellen kunnen urenlang vermaak bieden.
  • Headphones: Met een goede set headphones kunnen je kinderen naar muziek luisteren, spelletjes spelen of films kijken zonder anderen te storen.
  • Een kleine bal of duikringen: Perfect om zich te vermaken tijdens het zwemmen.

Favoriete snacks en drinken

Je bent een foodie of je bent het niet, en de kleintjes hier thuis zijn ondertussen vrij specifiek in wat ze willen. Ik begin maar vast met mijn gouden tip: neem je eigen drinkbekers mee. Let op, zorg dat ze leeg zijn, want anders krijg je gedoe bij de incheckbalie en op het vliegveld. Maar eenmaal aan boord zul je me dankbaar zijn. Je kunt dan namelijk je drinkbeker laten vullen en hoeft niet telkens aan de bediening te vragen om meer drinken. Dit scheelt ongelukjes met knoeien en morsen, en je zorgt ervoor dat je voldoende drinkt tijdens de reis.

Snacks nemen we ook altijd mee. Hun eigen favoriete snacks zoals een zakje snips, een puntzak snoep, maar ook bijvoorbeeld een banaan of een krentenbol. Mijn jongste is momenteel helemaal in de ban van bellenblazen met kauwgom, dus zijn favoriet moet uiteraard ook mee.

Medicijnen voor als iemand ziek wordt tijdens de vakantie

Muggenbescherming zoals muggenstickers, anti muggen spray en afterbite maar ook paracetamol, neusdruppel en after sun neem ik altijd mee. Zo hoef je lokaal niet te stressen om deze dingen op te vinden mocht het nodig zijn.

Mocht jij nog een tip hebben, deel die dan gerust hieronder. Helpen we elkaar ook weer!

F563868E 7DDE 4DDB B0D4 CD4CAA0704AE 1024x732 - Travel musthaves met kids