De herfstvakantie komt er weer aan, je weet wel die ene week in oktober en dan moeten wij de kinderen entertainen. Een hele week!! Yep, want ik krijg na 10 minuten zelf iets te ondernemen heel vaak de vraag: “Mam, ik verveel me, wat kan ik doen?”

Wanneer ze niet met anderen mogen afspreken en zelf iets moeten ondernemen, los van het kijken naar filmpjes op de ipad, lijkt het er maar moeizaam van te komen, dat zelf spelen dan. Dus dan moet je ze als ouders entertainen, toch? Goed, genoeg leuke dingen voor ze om te doen lijkt mij, maar mocht je het leuk vinden om met je kleintjes de keuken in te duiken dan hebben wij hier wel een aantal leuke [culinaire] ideetjes: herfstvakantie tips voor kinderen.

Rainbow tosti 1024x683 - Herfstvakantie tips met de mini's

Lekkere recepten tijdens de herfstvakantie

  • Maak zelf eens chocolade taartjes
  • Of ga je lekker los met het zelf maken van een Unicorn Milkshake?
  • Met het koudere weer wil je misschien lekker opwarmen met een Unicorn warme choco?
  • Ook maakten we een hele gezellige regenboog tosti, koop geraspte kaas, plaats ze in verschillende kommetjes en maak er met behulp van verschillende kleurstoffen de juiste kleurenmix van en beleg je broodje en maak er met een tosti ijzer een hele coole tosti van!
  • Of maak hele lekkere kaasballetjes, het kan een kliederboel worden, maar wanneer ze eenmaal gebakken zijn door mama of papa zit iedereen te smullen.
  • Wafels horen bij vakantie! Uitgebreid lang tafelen en de tafel vol met allemaal lekkere dingetjes. YUMMMIE

Lilliputiens 4 e1504192693106 869x1024 - Herfstvakantie tips met de mini's

Restaurants met kinderen tijdens de herfstvakantie

Heb je daar geen zin in, dan kun je altijd nog met je kleintjes op stap:
Corner bakery in Amsterdam is een waanzinnig tentje met hele lekkere ontbijtjes en lunch.
Bagels en Beans is mijn grote mini haar favoriet. Ze neemt daar dan lekker een bagel met roomkaas of beenham.
@7 in de Scheldestraat te Amsterdam is ook heel gezellig met kids.
Da Portare Via zit in Amsterdam en Utrecht en daar eet je de aller aller allerlekkerste truffelpizza met parmaham.
Ree 7 in de Jordaan, Amsterdam voor een lekker ontbijtje.
De Bakkerswinkel, een gouwe ouwe, maar nog steeds een favoriet.

Speel tips tijdens de herfstvakantie

herfstvakantie 2 1024x641 - Herfstvakantie tips met de mini's

Na al dat lekkers moet er natuurlijk ook gespeeld worden tijdens de herfstvakantie, toch?
Wij zetten bijvoorbeeld een hele coole Playmobil winkelgalerij in elkaar en beide mini’s vonden het een feestje om ermee aan de slag te gaan. De kleine mini vond het leuk om ons te pesten en ging er als een bulldozer doorheen. Konden mama en de grote mini weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk kreeg ik hem zo ver om lekker met z’n eigen playmobil auto te gaan spelen.

herfstvakantie 3 1024x561 - Herfstvakantie tips met de mini's

Ook is de mini dol op het spel “wie ben ik”, dus die is ook regelmatig ten tonele verschenen. Ook heeft de Action Nederland nu hele coole “blaas stiften” en daar kwamen bijzonder mooie kunstwerkjes uit. We gingen ook nog aan de slag met de “Play D’oh: D’oh Vinci set’ en dat was in eerste instantie nog best moeilijk, maar uiteindelijk had ze het onder de knie.

herfstvakantie 781x1024 - Herfstvakantie tips met de mini's
En als je je afvraagt hoe we aan twee poppetjes komen? Nou heel simpel, tijdens onze zomervakantie heeft iemand onze Playmobil auto meegenomen maar ik had het poppetje nog in mijn tas zitten, dus bij thuiskomst een nieuwe voor de mini besteld en nu hebben we er twee.

Een hele fijne week met je kleintjes en zet hem op (want in alle eerlijkheid, ze willen c o n s t a n t geëntertained worden).

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Herfstvakantie tips met de mini's
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.