Toen de uitnodiging voor The Cake Room binnenkwam wist ik (Mee) 100% zeker dat ik erheen ging. Wat er ook niet op de agenda stond, dat moest toch echt ff plaatsmaken hiervoor. Ik kwam binnen in de mooie lichte zaal van het Grand Café Krasnapolsky en dook meteen de vitrine in. Niet letterlijk natuurlijk, maar ik moest al dat lekkers toch wel even bestuderen. In The Cake room lag een ruime selectie van macarons en truffels, maar waar ik echt blij van werd waren de kleine gebakjes die stonden te shinen in de kast. Eclairs, bokkenpootjes, frambozen taartjes en zelfs opera taart. Ik kon alleen maar denken “Waar is een vork!!!”.

IMG 5229 - The Cake Room - een workshop met Peter Scholte

Maar goed het was nog geen tijd om te proeven immers we gingen onder leiding van Peter Scholte, het geniale brein achter het dessert restaurant Sucre aan de slag. We werden in groepjes verdeeld en gingen zowaar één van zijn recepten maken. Ik was onderdeel van het cheesecake team, samen met Marieke, Paula, Eefje, Lisette en Carola. In paren maakten we verschillende elementen van de cheesecake. Wanneer je het allemaal zo oppeuzelt heb je het niet echt door, maar deze cheesecake bestaat uit een suikerdeeg, een vulling (die ook weer uit meerdere elementen is opgebouwd) en een tuille. Marieke en ik gingen met de tuille aan de slag. Het was dikke pret! Een beetje georganiseerde chaos, maar daarom niet minder leuk.

IMG 5227 1024x1024 - The Cake Room - een workshop met Peter Scholte

Na al onze inspanningen werden we beloond met een tafel vol lekkers. Die prachtige cheesecake, maar dan natuurlijk van de hand van de chef, de zachtste marshmallows ooit, bread and butter pudding, opera cake, chocolade mouse en dan die truffels… yum yum yum. Het was echt genieten! En dat kan jij natuurlijk ook.  Grand Café Krasnapolsky  is iedere dag geopend om jou ook een mouth gasm te bezorgen. Ze serveren ook een afternoon tea met een lekker glaasje bubbels. De chef vertrouwde mij toe dat ze behind the scenes nog aan een extra spektakelstuk aan het werken waren, can’t wait to go back and try it!

Wil je zelf het cheesecake recept van chef Peter Scholte maken, neem dan een kijkje op Carola haar site, daar doet ze het haarfijn uit de voeten.

 

Grand Café Krasnapolsky
Dam 9
1012 JS Amsterdam
0031 (0)20 554 6114
info@grandcafekrasnapolsky.nl

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - The Cake Room - een workshop met Peter Scholte
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]