Ik (Mee) woon nu ruim een half jaar in Amsterdam Oost en het bevalt echt zo goed! Het oosten van Amsterdam is allang niet meer het stiefmoederlijke kindje dat als laatste gekozen wordt om mee te spelen. Nee, Oost is hot and happening en ik heb een paar van de nieuwe summer hotspots voor jullie op een rijtje gezet. Van huisgemaakte granola, Asian street food tot een gezellig huiskamer gevoel, in Oost kan het allemaal. Dus trek je chuck’s aan en zet je zonnebril op, we’re going out!

Happy Happy Joy Joy was al sterk aanwezig in Amsterdam West, maar nu zitten ze ook gezellig aan de Oostelijke Handelskade. Het interieur is weer eens smashing met veel kleur en bright neon signs. Maar buiten hebben ze een heerlijk terras waar je lekker relaxt van de gestoomde bao’s, Thaise viskoekjes en Vietnamese loempia’s kan genieten. En lekker dat het is! Leuk is dat ze naast Asian beer en spirits ook allerlei fleurig gekleurde Aziatische frisdrank serveren. How cute is that 😉

IMG 4812 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam OostIMG 4810 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam Oost

Wil je liever up, up, in the sky? Dan is Nest, het nieuwe dakterras van Casa400, the place for you. Op dit fijne terras met uitzicht over het water en onze mooie stad serveren ze lekkere zomerse hapjes en drankjes. Vanaf ‘sochtends vroeg kan je er al terecht (10:00) voor een lekkere huisgemaake granola, maar ook voor een verfrissende tinto de verano ben je bij Nest op je plek. Behalve dat het allemaal erg goed smaakt, gebruiken ze ook verse kruidjes uit hun eigen moestuintje dat ook nog eens gewoon op het terras ligt.

IMG 4658 1024x1022 - Summer Hotspots Amsterdam OostIMG 4655 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam Oost

Bar Botanique is haast niet te missen met z’n super groene muren en art deco geïnspireerde inrichting. Al vanaf een uurtje of 9:00 zijn ze ready voor een petit déjeuner en gaan tot de late uurtjes door met cocktailtjes en girl power biertjes. Ja, ja, hier kan je de pilsjes van de dames van Gebrouwen door Vrouwen terugvinden en ze smaken meer dan prima. In de nieuwe huiskamer van Oost kan je ook prima met je laptop vertoeven, er zijn voldoende outlets en wifi aanwezig in het benedendeel van de zaak. Uiteraard hebben ze ook een terras waar de rosétjes met het zonnetje op het bolletje kunnen worden weggetikt.

IMG 4804 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam OostIMG 4805 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam Oost

Mowgli is de aller allernieuwste kid on the block. De deuren zijn echt nog maar net geopend en er wordt nog druk gewerkt aan het fine tunen, maar de keuken is open dus het feest kan beginnen. Je kunt hier terecht voor Indian en Asian inspired bites als pappadum’s, sticky rib fingers of een simpele sushi bowl. Het ziet er allemaal lekker fris uit en is def een aanwinst voor het steeds cooler wordende Beukenplein. Ook Mowgli heeft binnen outlets voor de flexwerkers en buiten een ruim terras voor de sun-lovers.

IMG 4935 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam OostIMG 4774 1024x1024 - Summer Hotspots Amsterdam Oost

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Summer Hotspots Amsterdam Oost
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]