Sla Utrecht // Zo nu en dan hoor je wel es wat en zo wist ik dus ook ruim van te voren dat SLA Utrecht geopend zou worden. Maandenlang was het spannend, wanneer zouden die deuren nou eindelijk opengaan op de Voorstraat? Met een maandje werd de opening uitgesteld, maar toen was het eindelijk zo ver en wauw wat hebben ze er weer een pareltje van gemaakt.

Om nog even wat achtergrond informatie te geven. Ik ben en blijf een Surinamer. Van S L A word ik eigenlijk niet echt warm of koud. Sterker nog, ik beschouw een salade niet echt als avondeten. Lunch oke, maar eigenlijk werd ik alleen maar blij van een salade met geitenkaas en honing met daarbovenop geroosterde pijnboompitjes of een salade met avocado en gerookte zalm. Maar nu moet ik bekennen dat ik sinds ik afgelopen jaar te kampen heb gehad met zwangerschapsdiabetes, toch wel mijn mening heb herzien. Ik moest toen creatiever omgaan met wat ik at en sindsdien kan ook ik een salade waarderen. Ook heb ik met wat hulp uit het SLA kookboek geleerd dat een salade niet alleen maar konijnenvoer hoeft te zijn. Sterker nog, een salade kan een heel spannende en vullende maaltijd vormen als je maar weet hoe je je bordje opbouwt. Meer daarover lees je hier

Goed terug naar de winkel op de Voorstraat. Het is een prachtige winkel, waar ik in elk hoekje wel iets bijzonders kon ontdekken. Jammer dat ze er niet bijzetten waar je wat kunt kopen, want ik kan zo wel tien items noemen waar de BF blij van zou worden als we die in ons huisje zouden hebben. (Misschien een idee lieve dames van SLA?!) Ik ging er samen met mijn schoonmoeder en de mini naartoe en we hebben er met plezier geluncht. Je kan, net zoals in Amsterdam, of zelf je salade in 5 stappen samenstellen of kiezen voor een die door hen is samengesteld. Pak gerust een glaasje water om al dat groen door te spoelen. En oh ja, de bediening was vriendelijk en correct. Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden, dus neem hieronder een kijkje en ga langs om het zelf te beleven. W E L O V E  S L A  U T R E C H T!
IMG 0362 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0339 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0343 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0376 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0393 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0332 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0365 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
Screen Shot 2016 01 22 at 10.01.39 PM - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip
IMG 0401 Version 2 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip

Ga je langs en heb je voor mij een gouden tip welke salade ik moet bestellen dan hoor ik het graag. In ieder geval moet ik gewoon de signature salted caramel cheesecake gaan proeven, want daar hoor ik constant lyrische verhalen over. 

SLA Utrecht
Voorstraat 52
030-8788184

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - SLA! nu ook in Utrecht - 030 Tip

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.