Een weekendje naar Roompot Nieuwvliet Bad in Zeeland met het gezin is echt een aanrader. Vandaag deel ik onze ervaringen, en mocht je nog geen plannen hebben voor deze zomer, dan kan ik dit van harte aanbevelen.

In juni eropuit met het gezin; Waarom? De HB en ik waren in mei naar Londen geweest zonder de kinderen, en dat vonden ze maar niets. “Mam en pap, we willen ook weer gezellig iets met jullie doen!” Dus we pakten de agenda’s erbij en kozen een weekend uit. Dat bleek alleen niet zo handig toen we het met de kinderen bespraken; de oudste had toetsweek en raakte behoorlijk gestrest: “Als we iets gaan doen, wil ik ook genieten en samen leuke dingen doen.”

We spraken af dat we haar zouden helpen met de planning en het leren, en dat er ook tijd zou zijn voor ontspanning. Op naar Zeeland, op naar Roompot Nieuwvliet Bad! We vertrokken vrijdagmiddag direct uit school. De reis zou 3 uur duren, dus ik wist dat ik geen zin zou hebben om te koken bij aankomst. Daarom had ik het avondeten deels voorbereid en ook het ontbijt voor de volgende ochtend alvast meegebracht. Het werd Surinaamse pom van mijn moeder, boontjes en rijst.

Roompot Nieuwvliet Bad – Villa V10 Luxe

Bij aankomst op het park zijn we naar de receptie gegaan om in te checken en meteen daarna naar ons huisje gegaan. De kinderen konden het niet laten om even bij het zwembad te kijken. Dat zag er natuurlijk heel gezellig uit, maar we moesten eerst avondeten en het zwembad sloot om 20:00 uur. We spraken af dat we de volgende dag zouden gaan zwemmen, op een tijdstip waarop het waarschijnlijk wat rustiger zou zijn.

Ons huisje was lekker ruim en de tuin was enorm; Villa V10 Luxe en geschikt dus voor 10 personen. De zon scheen en de kinderen gingen meteen naar buiten om te spelen terwijl ik het avondeten bereidde. Zo kon ik gelijk even zien hoe goed de keuken was uitgerust. Check! Ik ben een beetje een hygiene freak dus zette ik de vaatwasser aan het werk om servies dat we zouden gebruiken een extra schoonmaak rondje te geven. Doe ik altijd. Sorry!

Wat hebben wij genoten van het ruime huis! Ik citeer de jongste mini: “Ik heb een kamer gekozen met een tweepersoonsbed voor mij en ik slaap naast het bad, maar kunnen jullie me even helpen? Er brandt een rood licht.” Wij snel naar boven, bleek meneertje de sauna te hebben aangezet. Dat wilde hij ook wel uitproberen. Gezien het warme weer is het bij 1 keer sauna gebleven. Wel fijn dat deze bij het huis zat.

Faciliteiten op het park bij Roompot Nieuwvliet Bad

Gezien onze oudste moest studeren zijn we eigenlijk maar 1 keer weggeweest uit het park. Verder hebben we heerlijk genoten van het huis, het zwembad met wel 3 glijbanen en de omgeving. Lekker wandelen en buiten zijn was echt genieten! Natuurlijk hoorden daar ook een ijsje kopen bij de snackbar en lunchen op het terras bij.

We zagen dat je ook kon mini golfen, fietsen en fatbikes kon huren, en dat zelfs de kleintjes hier op een kleine ‘defender’ door het park konden crossen. Het strand was op loopafstand, dus zijn we op zondag ook nog even gaan uitwaaien. Een speciale vermelding verdient de supermarkt met bakkerij; deze was fantastisch met een ruime selectie lokale producten uit Zeeland, waaronder heerlijke souvenirs voor foodies zoals Zeeuwsche Zoute, verrukkelijke bolussen en olijfolie met zeewier.

Onze conclusie was dat we echt geluk hebben gehad met het weer en dat we zeker nog eens terug willen komen, misschien zelfs met een grotere groep.

Het was niet onze eerste keer in Zeeland, maar wel aan de hele andere kant dan de vorige keer. Zeeland is natuurlijk een provincie en mega groot, maar toch was ik verwonderd dat Middelburg ruim anderhalf tot 2 uur rijden was vanaf Nieuwvliet bad. Ooit wil ik nog een leuke foto schieten bij de gezellige gekleurde huisjes namelijk.

Knokke Heist goed te rijden vanaf Nieuwvliet bad

Deze keer gingen we dus naar Knokke wat op 20 minuten rijden was van onze accommodatie en daar tip ik jullie graag ook nog wat over. We gingen uitgebreid lunchen bij Blanco Knokke, een Mexicaans restaurant met heerlijke eten en een interieur waar je hebberig van wordt. Kijk maar even mee en boek sowieso als je gaat! OH ja neem de tartaar; dat is een must eat.

blanco knokke 1 768x1024 - Roompot Nieuwvliet Bad in Zeeland

Om het nog even makkelijk te maken voor ons bij het avondeten gingen we langs bij een favoriet van Sesanne (@thelionkitchen op IG) die elk jaar met haar gezin in Knokke is. We kochten een rotisserie kippetje bij Slagerij De Witte en haalden wat lekker stokbrood bij de Carrefour die daar zit. Ook had ze een leuke tip voor een fijne brasserie met klassiekers op de kaart: Rubens. Lekker kindvriendelijk en een snelle doorloop. Je wacht hier dus nooit lang op een tafel. Sowieso een aanrader om even de Carrefour in te duiken. Heb daar nog wat benodigdheden voor het weekend geshopt.

Nog meer leuks doen in Nederland deze zomer:

Toch nog op zoek naar iets anders om te doen met het gezin? Check dan vooral de rubriek Culinessa travels. De meeste artikelen gaan over reizen met kinderen en de lekkerste tips die we verzamelen.

* Dit artikel betreft een uitnodiging, maar je leest hier wel mijn eerlijke mening.
Een deel hebben we zelf betaald en een deel hebben we gekregen.