De Kärcher Floor Cleaner FC 5 – Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de Kärcher Floor Cleaner FC 5.

Ik werk veel vanuit huis en voor de blog ben ik regelmatig in de keuken te vinden. << hallo heerlijke recepten>> Aangezien we een woonkeuken hebben moet die, dan ook om die reden, wat vaker onder handen worden genomen. We houden immers van een keuken die spik en span is. De BF en ik zijn beiden van gemak en we hebben een hekel aan dweilen. Dat komt met name omdat we met een emmer water en kokoszeep moesten dweilen. Vervolgens hadden we een andere emmer met schoon warm water, dit om te voorkomen dat je met vies water zit te dweilen heel de tijd. Ook was het heel belangrijk om niet te nat te dweilen. Een heel gedoe dus. Na 8 jaar trouw dit gedaan te hebben gingen we op zoek naar iets anders en kwamen uit bij de Kärcher Floor Cleaner FC 5. Vandaag vertel ik jullie wat mijn bevindingen zijn.

karcher x culinessa 1 683x1024 - Review Karcher Floor Cleaner FC 5

Kärcher Floor Cleaner FC 5

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 is een stofzuiger en dweil in 1. Echt stofzuigen deed ik er niet mee (dat had ik van te voren al gedaan), maar wanneer je onderweg nog vuiltjes tegenkomt, zuigt hij die zonder morren op. Ik zou met het apparaat geen grote stukken brood of etensresten opzuigen, maar voor de kleine kruimeltjes is het geen probleem.

Ik las de gebruiksaanwijzing goed door, maar twijfelde toch even of ik het juiste schoonmaakmiddel had voor onze eiken houten white wash vloer. Na wat informatie te hebben ingewonnen via Kärcher kon ik mijn gang gaan. Zowel de badkamer als de woonkamer hebben we flink onder handen genomen met de Kärcher floor cleaner in combinatie met de all purpose reiniger en de juiste dosering.

Voordelen van de Kärcher Floor Cleaner FC 5

 • Het dweilen gaat supersnel en dat bespaart je tijd
  Ben je aan het dweilen in een ruimte dan is die bijna helemaal droog op het moment dat je het laatste stukje doet.
 • Je vloer wordt bijna niet nat (pluspunt voor de houten vloeren)
  Zie punt hierboven, daardoor droogt het heel snel)
 • Je hebt weinig water nodig
  Er zit een reservoir in voor dweilwater en eentje voor vies water. Ik was verbaasd over het feit dat 
  het water zo vies was, ondanks ik niet het idee had dat de vloer nou zo vies was. Je dweilt dus alleen met schoon water
 • Je hoeft bijna geen kracht te zetten
  Er zit een motor in het apparaat; daarmee maakt het apparaat een voorwaartse beweging. Jij moet alleen sturen. Ook zwenkt het apparaat van links naar rechts, dus kun je overal makkelijk bij. Het is even wennen, maar als je het eenmaal door hebt super easy.
 • Ondanks dat het apparaat best groot is, is ie makkelijk op te bergen door de bijbehorende standaard. 
 • De twee rollers reinigen zichzelf en draai je met gemak eraf.

Handige weetjes mbt de Kärcher Floor Cleaner 

– Trek je strepen met de Kärcher Floor Cleaner FC 5, dan kunnen er drie dingen aan de hand zijn (ik had het namelijk ook):
1. Je hebt teveel reinigingsmiddel gebruikt. Voor de all purpose cleaner gebruik je een half dopje.
2. Je borstels waren niet nat genoeg.
3. Je hebt geen reinigingsmiddel van Kärcher gebruikt. 
– Je kunt 1 reinigingsmiddel gebruiken voor alle type vloeren (hout, steen en kunststof).
Ik was eerst sceptisch, maar nadat we het geprobeerd hebben ben ik overtuigd. De vloer zag er schoon uit en heel fijn dat ik nu niet meer verschillende flessen nodig heb om de houten vloer en de badkamer tegels te reinigen.
– Heb je een plekje met aangekoekt vuil, dan moet je gewoon een aantal keren op de plek blijven bewegen en dan is de vlek weg. Tevens gebruik ik normaal water uit de kraan.
– Vul de houder/standaard niet met teveel water om de borstels voor het dweilen vochtig te maken, want dan maakt het apparaat een soort spetterend geluid en zie je water liggen op de vloer.

Als ik een verbeterpuntje moet noemen, dan zou dat het lange snoer zijn. Draadloos of een in en uitrol functie zou meer dan welkom zijn. 

Ik weet niet of het tussen mijn oren zit, maar wij hadden sterk het gevoel dat de ruimtes extra schoon waren. Veel schoner dan wanneer je gewoon dweilt. Zeker ook als je de kleur van het vieze water ziet. <OMG> Can I use this every day?!

Grappige bijkomstigheid: vriendlief die kwam onlangs thuis met de Kärcher ruitenreiniger, maar die ga ik nog uitproberen. I guess he likes the brand!

De Kärcher Floor Cleaner FC5 is in geel en wit verkrijgbaar voor €279,95 en kun je 30 dagen op proef uitproberen!

Oh en ik schreef ook een stukje over hoe ik mijn keuken spik en span krijg, dus als je het leuk vind moet je die ook even lezen 🙂

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Review Karcher Floor Cleaner FC 5

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebookvia #culinessarecepten of tag mij in je berichten. Ik heb ook Pinterest en deel daar de mooiste borden. 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.