De Huawei mate 9; is het ook mijn maatje? Zoals jullie weten heb ik een grote liefde voor fotografie en mocht ik om die reden de Huawei Mate 9 reviewen. Ik mocht er tijdens de vakantie mee op pad en eerst was ik er behoorlijk kritisch over. Want ik en mijn geliefde iphone die konden toch niet uit elkaar? Heel braaf pakte ik dus de telefoon in en nam hem mee.
 
Wat ik van de Huawei Mate 9 vind? Lees je even mee?
  • Groot scherm
Ten eerste heeft de telefoon een heel groot scherm en kan je de telefoon instellen dat het naar een modus gaat die beter voor je ogen is. Me love it, zeker met mn hersenschudding.  Even wennen dat ie zo groot was, maar al heel snel was dat ook weer ok.
  • Snel opladen
Verder laadt de telefoon supersnel op, waar ik mn iphopne een uur id oplader moet laten liggen om op te laden, doet deze Mate 9 het in 20 minuten zegt de verpakking. Ik was gelijk getriggered, dus teste ik het en in 30 minuten was die wel opgeladen ja! De batterij gaat bijzonder lang mee wat echt een dikke vette plus is tov de Iphone die halverwege de dag alweer wat power nodig heeft.
  • Uitbreiden geheugen

Wat ik echt irritant vind van de Iphone is dat je geen extra geheugen kunt bijkopen. Ondanks dat 64GB veel klinkt ben ik er in een jaar tijd doorheen. Er staan voornamelijk foto’s op mijn telefoon en tja die nemen veel geheugen in. Dus wat een uitkomst dat de telefoon je een optie geeft geheugen bij te kopen.

  • Leica Lens
De telefoon is uitgerust met lenzen gemaakt door niemand minder dan Leica. Een 20 en 12 megapixel camera maken je leven een stuk makkelijker.  Dat was voor mij nog een reden om extra nieuwsgierig te zijn naar de foto’s. Ik was ook benieuwd naar de functionaliteit om scherpte diepte te creeren in foto’s.  BOKEH genaamd.
  • Pech
 Oops ik had dikke vette pech met mijn telefoon. Ik stopte hem in mijn broekzak, maar helaas viel die eruit en zag ik dat mijn scherm met beschermstikkertje en al toch nog gebroken was. Balen dus. Ik bracht hem naar de smartphone stuk shop en hij was voor 100 euro weer helemaal zoals nieuw. Ik begreep dat het niet uitmaakt om een hoesje te kopen voor de telefoon, want als die ongelukkig valt, dan gaat ie toch stuk. Oppassen dus met die telefoons, zeker ook omdat het schermpje helemaal van glas is gemaakt.
 
Fotograferen met de Huwawei Mate 9
 
Goed en dan nu de foto’s; wat vind ik van de foto’s? Uiteraard kon ik het niet laten en ben foto’s gaan schieten in de manuele stand. Vind ik toch het fijnste. Maar ik heb ook een vraagje aan jullie: Wat vinden jullie van deze foto’s? Ik heb ze niet bewerkt om zo een goed beeld te geven van wat de camera precies kan. Mijn conclusie: na het zien van de foto’s op het scherm zelf dacht ik, dit kan mijn Iphone ook, maar als je naar de vergelijkbare foto’s kijkt hier beneden, dan denk ik die Mate 9 kan er wat van!!
 
Wat ik nog wel wilde zeggen is dat ik de foto’s die ik zie in mijn screensaver echt waaaanzinnig mooi vind, maar ik vroeg me wel af of die allemaal gemaakt zijn met de Mate9?!
 
Nemen jullie nog een grote camera mee of schieten jullie alles met je telefoon? Ik ben benieuwd.
Huawei Mate 9 1024x316 - Review Huawei Mate 9
 
IMG 20170806 083528 768x1024 - Review Huawei Mate 9

IMG 20170807 124738 768x1024 - Review Huawei Mate 9

IMG 20170807 124024 768x1024 - Review Huawei Mate 9

IMG 20170806 075829 768x1024 - Review Huawei Mate 9

Iphones VS Huawei Mate 9
Foto’s geschoten met mn Iphone (links) en de Huwawei Mate 9 (rechts), zien jullie het verschil 😉

 Iphone vs Huawei - Review Huawei Mate 9Paddestoelen vgl - Review Huawei Mate 9
 
Ook Eliane van Instagrambloggers schreef een review over de mate 9, lees haar review hier.
Tevens las ik dat de nieuwe Mate 10 alweer uit is, dus neem daar zeker ook een kijkje als je van plan bent een nieuwe telefoon aan te schaffen.
 
Huawei Mate 9
Meer info over de exacte specs en prijzen vind je hier. En informatie over de Mate 10 vind je hier.
 
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Review Huawei Mate 9Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.