Vandaag tip ik je Nela aan de Zuidas in Amsterdam. Wil je even uitchecken in Nederland en inchecken ergens anders, dan is een bezoekje aan dit restaurant in Amsterdam echt een aanrader.

Samen met mn liefste dinnie Jenny van jennyalvares.com ging ik op woensdagmiddag lunchen. We delen de liefde voor eten en kunnen hier samen dan ook echt van genieten. Deze keer spraken we af bij de ingang van het indrukwekkende gebouw the Valley (zeg maar gerust een architechtonisch hoogstandje). Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd met een heerlijke Paloma-cocktail – die volgens mij helemaal een come back ah maken is heb ik het idee; I see Paloma’s everywhere!.

Een Paloma is een drankje dat bestaat uit een mix van Tequila, limoensap en grapefruit soda. Lekker en verfrissend. 

Open fire cooking bij Nela

NELA, betekent ‘puur’ in het sanskriet en internationale chefs Hari Shetty en Ori Geller (o.a. ex Nobu, The Duchess en Mr Porter) koken op open vuur en alles in pure vorm van de ingrediënten tot de aankleding. Veel natuurlijke stoffen en materialen en super satisfying voor mijn beige obsessie die op dit moment gaande is. Er wordt gespeeld met met een combinatie van licht en donker waardoor er in verschillende hoekjes van het restaurant een andere sfeer hangt.

Restaurant Nela Amsterdam werkt met een shared dining concept en de menukaart staat dan ook vol met lekkere gerechten om te delen. Gerechten zoals steak tartare, maar dan met langoustine en rauwe zeebaars gepekeld met warerkers en biet van de ‘raw en cured’ selectie van de menukaart. Het gerecht van zeebaars met miso en yuzu die gegrild is in maisblad heeft echt ons hart gestolen.

Op de kaart ook veel groente en vega gerechten en wellicht dat het aan mij lag, maar ik vond de Vegetarische gerechten die Nela serveert echt fenomenaal goed. Misschien nog wel beter dan de vis en vlees gerechten. Denk hierbij aan geroosterde prei met daarop een dust van kaas. Niet een maar drie bordjes had ik hier van opgekund. Ook de ..met avocado, kaviaar was ge-wel-dig!

Er wordt hier gekookt met ingrediënten van hoge kwaliteit en dat proef je in alles!

We hebben van alles gegeten, maar hier even wat highlights:
Artisjok van de gril geserveerd met een Hollandaise saus
Langoustines van de gril met een pittige salsa
Delicate baby prei met kaas
Zeebaars met waterkers, oker en biet
Steak tartare met langoustine
Chileense zeebaars in maisblad

IMG 7407 682x1024 - Restaurant Nela, fine dining aan de Zuidas in Amsterdam

Desserts net even anders

Don’t be fooled. What you see is not what you get bij deze klassiekers. Kijk nou even hoe origineel de tiramisu eruit ziet? Geweldig toch.

Heerlijke bar met cocktails
Zin in een avondje hangen aan de bar of casually blijven voor after dinner drinks kan bij Nela ook. Ze bieden een uitgebreide wijnkaart en signature cocktails waar je ook drinks en bites kunt bestellen. Geen wens is teveel en de bartender maakt echt superlekkere cocktails voor je. In mijn geval mocktails en die stelden absoluut niet teleur.

Screen Shot 2023 06 20 at 6.00.36 PM - Restaurant Nela, fine dining aan de Zuidas in Amsterdam

We will be back!
Rollend naar huis is denk ik de beste omschrijving van ons middagje op de Zuidas. Lekker veel gelachen, kletsen en genieten samen! Een dikke vette aanrader dus. Wil je een avondje met de girls op stap of heb je iets te vieren maar ook voor een date night kun je bij Nela terecht en wij komen zeker terug!

In de zomer heeft Nela ook een heerljk terras waar je goed kunt vertoeven en heel de dag lekker in het zonnetje kunt zitten.

Ook organiseren ze elke zondag een sunday brunch met live muziek en tijdens de feestdagen dus hou hun agenda op de site en Socials in de gaten.

Je vindt Nela aan de Zuidas in Amsterdam:
Beethovenstraat 515, op de tweede verdieping van gebouw The Valley
Ma tm zo geopend
Parkeergelegenheid onder het gebouw aanwezig.

Nog meer van mijn restaurant tips lezen kan natuurlijk altijd!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant Nela, fine dining aan de Zuidas in Amsterdam

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je