Het heeft even geduurd, maar ik ben er weer. Op het moment dat ik stop met bloggen en lekker offline ga duurt het altijd even voor ik weer de zin heb om even rustig achter de pc te kruipen. Wie me op Instagram volgt, weet dat ik wel door ben gegaan met het koken en lekker eten, maar ik had er even geen energie voor om alles uit te werken, dus besloot ik het lekker niet te doen. Vandaag ben ik na weken weer rustig thuis en ligt de nieuwe mini lekker te slapen. Voor jullie ook de aller beste wensen en laten we er samen een smakelijk jaar van maken.

Soms zie je van die leuke tentjes op Instagram voorbij komen en vervolgens plaats je die op een to visit lijstje. Tenminste dat doe ik. Zo ook met Alan en Pims. De mini had nog kerstvakantie dus besloot ik dat we met zn vieren nog even langs konden gaan om te vieren dat ze nog lekker vrij was. Met het gezin wil ik vooral heel gezellig en relaxed eten. We zijn een beetje verwend met onze mini. Een voorbeeldig kind dat altijd rustig zat. Haar broertje daarentegen is toch echt even anders en tot nu toe moeten de BF en ik wennen. Toch proberen we het en moet hij het leren zeg ik dan maar. 

IMG 2740 1024x683 - Restaurant Alan en Pims - Kip van het spit

Restaurant Alan en Pims leek me daarom de perfecte gelegenheid om eens met zn allen te genieten van lekker eten. Een kippetje en frietjes vinden we allemaal lekker en al helemaal als het kip van het spit is. Ik heb hier hele goede herinneringen aan door een vakantie in Spanje waar we zo hadden genoten van de kip, dat we het nog twee keer voor de lunch haalden. 

We kwamen aan in het oude gedeelte van Scheveningen en konden heel makkelijk onze auto parkeren. Het wat een klein stukje lopen naar het restaurant. We kregen een tafeltje aangewezen en gingen rustig even zitten. We bestellen altijd eerst wat te eten voor de kinderen en gaan vervolgens rustig het menu bekijken om voor onszelf wat te bestellen. Zo zijn de kindjes lekker aan het eten en kunnen wij ze goed helpen voordat ons eten er is.

We bestelden voor de mini een hamburger, die werd geserveerd met tzakiki en laat dat nou net haar favo saus zijn <SCORE>. Voor de nieuwe mini namen we een maiskolf en we kregen wat “Kippeling” geserveerd. Een heerlijk krokant kipstukje in stukjes gesneden met daar bovenop citroen rasp en wat bbq saus om te dippen. Wat een frisse smaakexplosie. HEERLIJK! 

Als hoofdgerecht bestelden we twee keer kip 😉 de Bitter Sweet BBQ kip geserveerd met popcorn en bieslook en de Thaise kip. Als bijgerechten kozen we ervoor om te delen; we namen appelmoes, koolsalade en frietjes. Ik wilde wel even kijken hoe Thais dit kippetje zou zijn, maar man man man..wat was die lekker. De curry heeft me echt aangenaam verrast en nu heb ik zin om heel gauw ook zo een soort kip te maken. Ik begreep van de vriendelijke serveerster dat het een combinatie was van BBQ saus en Curry. Wel moet je van wat pittig eten houden, want man man man..wat was dit heet. Oh ja en de appelmoes die vond ik zo lekker. De nieuwe mini wilde niet stoppen met het eten van de appelmoes, zo lekker vond hij het. 

Wij gaan hier zeker nog een keertje eten. Het was een ongedwongen sfeertje en wat hebben we lekker gegeten. Ik ben benieuwd wat voor lekkers eigenaren Alan en Pim gaan bedenken om op de nieuwe kaart te zetten. I will be back 😉
IMG 2789 683x1024 - Restaurant Alan en Pims - Kip van het spit

De kippetjes worden eerst ingelegd met een Alan en Pims rub. Deze gaan aan een hele mooi rotisserie en worden nog afgelakt en gegrild met de saus / topping naar keuze. Nu weet ik weer waarom je soms gewoon lekker moet gaan uiteten, een kip uit de oven thuis is toch echt even anders. De kippetjes van tante Door zijn 100 % biologisch en antibioticavrij. Ook leven de kippen langer waardoor ze wat meer spiermassa hebben. 

 IMG 2768 683x1024 - Restaurant Alan en Pims - Kip van het spit 

Restaurant Alan en Pims
Zowel in Rotterdam als in Scheveningen 

http://www.alanenpims.nl/ 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant Alan en Pims - Kip van het spit

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.