En nu mijn final rabarberproject: Rabarcello, maar dan helemaal zelf gemaakt. Dit is een likeur gemaakt van rabarber en geïnspireerd op Limoncello, vandaar de naam Rabarcello (get it ;)). Of die gelukt is? Dat weet ik nu nog niet terwijl ik dit artikeltje schrijf, maar ik zal tzt zeker mijn bevindingen hier vermelden. De bedoeling is dat ik na de bevalling als de nieuwe mini er is er heerlijk van kan genieten.

In het kader van de nationale Rabarberweek heb ik een aantal recepten met deze vergeten stengel gemaakt de afgelopen weken. Het eerste recept dat ik deelde was die van een Rabarberclafoutis, maar ik maakte ook een hele frisse rabarberlimonade. Last but definately not least deel ik vandaag mijn poging tot het zelf maken van Rabarcello. Experimentje ja, leuk ja! Uitdaging JA!
IMG 68071 1024x1024 - Rabarcello in de maak

In principe is het niet heel moeilijk, want je hebt nodig: suiker, rabarcello en vodka. Oh ja en een fles 😉 Ik scoorde een hele mooie fles bij de Dille en Kamille en ging aan de slag. In eerste instantie wilde ik nog gebruik maken van Absolut vodka, maar ik ging toch voor de wat meer gespicete Belvedere Vodka met pink grapefruit. Leek mij in ieder geval een top combo.
IMG 5026 1024x1024 - Rabarcello in de maak
Recept voor Rabarcello

Ingrediënten
0,75l Vodka (Ik gebruikte Belvedere Pink Grapefruit)
200 gr Suiker
500 gr Rabarber

Methode
Snijdt de rabarber in kleine stukjes en plaats ze in een schone fles.
Voeg de suiker in de fles en giet er de Vodka overheen.
Maak de fles goed dicht en schudt die gedurende 3 weken iedere avond lang.
Bewaar de fles op een donkere koele plek.
Na drie weken ga je de inhoud zeven.
Naast het vocht dat je krijgt, pureer je de overgebleven rabarber en laat in een kaasdoek zoveel mogelijk van het vocht goed uitlekken in een schone fles.
En wacht nu ongeveer 2 tot 3 maanden en schudt regelmatig de fles.
Zeef hierna nog een keer met een kaasdoek en ga van de Rabarcello genieten!
Uiteraard ijskoud het lekkerste 😉

Mocht het lukken, dan ga ik een granita hiermee maken (ook hier tzt meer over dus)! Ik zie het al helemaal voor me zomer, vrienden, lekker eten, de nieuwe mini die geboren is, zwangerschapssuiker weg, ik die mag drinken 😉 Ja hoor YUMM

Vond je dit receptje voor rabarcello lekker, neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

IMG 5023 1024x1024 - Rabarcello in de maak

0/5 (0 Reviews)