Afgelopen week mocht ik aanwezig zijn bij een heel vroeg ontbijtje. Samen met nog een aantal andere bloggers mocht ik gaan genieten van een echte ProeverEi bij Omelegg. Kennen jullie deze zaak al?

Omelegg is de eerste Omeleterrie van Nederland. De broers Nima en Faraz Ghorbani besloten tijdens een autovakantie naar Polen en heel veel brainstormen dat het tijd werd om een eigen zaak te beginnen. Dit werd dus Omelegg! Zijn wij even blij. Wanneer je de tent binnenloopt krijg je een beetje een ski vakantie gevoel, want er is veel gebruik gemaakt van hout. Ziet er heel sfeervol uit. Later horen we dat hun vader alles zelf heeft gebouwd en dat er door overgebleven hout een kunstwerkje werd getoverd boven de grootste tafel. Geniaal toch?
Omelegg big table Culinessa
Een omeletje bakken lijkt simpel, maar dat is dit niet. Gelukkig kunnen ze dat hier wel. Perfect zacht van binnen en goed gebakken van buiten. Geen droge pannenkoek. Dat mag niet! De favorieten van het ontbijtje waren de Omlette met zalm en de Farm Boy (een omelette met bacon, chipolata worst, salami, brocoli, ui, champignongs, puntpaprika, zongedroogde tomaten, boerenkaas, tijm en rozemarijn), ook de all time favoriet van de gasten. Verder zijn de gasten gek op Chili Hernandez (huisgemaakte chili con carne met boerenkaas). De broers zelf hebben ook hun eigen favoriet, namelijk de Spicy Mariachi (Jalapenos, puntpaprika, ui, zongedroogde tomaten, champignons en koriander)  de Omelette met dadels en de Popeye Spinazie. Voor mij zo vroeg in de ochtend een simpel omeletje aub ;). Wil je uitbrakken dan zijn de favo’s zeker een aanrader.
Farm Boy Fave Omelegg Culinessa
Zelf mochten we een omelette variant verzinnen en ik ging voor de omelette van mijn vader ;). Wie weet is ie volgende week Omelette van de week! Mijn tafelgenootje Kae van FoodNerdz maakte er een hele creatie van 😉omelette of the week Creativity at its best
Wat ik echt top vind is dat deze zaak al geopend is vanaf 7.00 ‘s morgens. Je treft er dan ook veel zakenmensen aan die snel voor ze naar een congres of event gaan even willen ontbijten.

Ondanks dat je niet kunt reserveren is er meestal snel een plekje vrij!the spot CulinessaOmelegg
http://www.omelegg.com/

Ferdinand Bolstraat 143
Amsterdam

Bekijk ook hier mijn favo tentjes uit Amsterdam!

[fblike]