Zoals jullie weten schrijf ik hier vaker over eten, maar zo af en toe ook wat persoonlijks. Dat vinden jullie ook leuk om te lezen. 😉 Ik wil een aantal dingen anders doen en daarom wil ik die met jullie delen. Dat maakt de commitment dan net even wat echter en vaster en dan moet ik wel. Zou leuk zijn als ik jullie voor de zomer nog even een update kan geven hierover.

union bikes culinessa 1 1024x752 - Persoonlijk: nieuw jaar, nieuwe gewoontes

Meer fietsen

Ik heb sinds kort een nieuwe fiets; deze beauty van Union bikes: de Loaded in pine green. Een mooie aangelegenheid om mezelf uit te dagen en meer te bewegen. Ik woon nl in een dorp en dan is het heel makkelijk om te fietsen eigenlijk, maar de gemakzucht wint dan. Even in de auto stappen is dan meer mijn ding.

Dus besloot ik nu, ook omdat ik elke ochtend in de file sta naar de school van de kids, dat ik ook wat vaker mijn fiets moet pakken dit jaar! De grote mini vind het ook nog eens een feestje, dus reden genoeg. Ook is het goed voor mijzelf om met mijn nasleep van de hersenschudding meer te bewegen en te kijken hoe het gaat met het coordineren en incasseren van prikkels.

Minder online

Ik merk gewoon hoe verslaafd ik ben aan mn telefoon en met name Instagram. Ik kan serieus zelf als ik niks gepost heb constant mn telefoon pakken wanneer ik even niks te doen heb. Ik wil dat niet meer. Ik wil lekker bezig zijn met dingen die er echt toe doen: mijn gezin, familie, meer in het nu zijn zonder die stomme telefoon te pakken. Let’s do this!

Ook hebben we met het hele gezin een afspraak om een weekje schermloos in te lassen komende maand. Dat gaan we dus doen! To be continued.

IMG 9644 822x1024 - Persoonlijk: nieuw jaar, nieuwe gewoontes

Vroeger naar bed

Sinds ik een matras van Simba heb, heb ik mijn gewoontes een beetje aangepast. Ik die best vaak tijd in bed doorbreng had wel behoefte aan een lekker matras. Dus toen dacht ik, om beter te kunnen slapen ga ik ook maar even wat patronen doorbreken. Ik probeer op tijd naar bed te gaan, wat betekend voor 22hr in bed te liggen en dan nog even rustig iets te lezen of te kijken. Het liefst niet op de telefoon, maar dat is de volgende stap.
Verder wil ik als ik wakker word proberen niet gelijk naar mijn telefoon te grijpen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Vanaf nu wil ik dit echt meer doen! Het schijnt dat het je nachtrust alleen maar ten goede komt.

Bewuster eten 

Het is stom, want ik was zo goed bezig maar helaaaaas hebben de feestdagen, af en toe een slechtere dag er toe geleid dat ik behoorlijk wat ben gaan snaaien. Nu ben ik weer bezig met mijn behoefte aan koekjes en vette zooi in te dammen en ga ik weer wat bewuster eten. Zo ben ik net begonnen met het toevoegen van proteine om zo een verzadigder gevoel te krijgen, probeer ik zoveel mogelijk volkoren producten te eten en wil ik meer groente gaan verwerken in mijn dagelijkse eetpatroon. Keep you posted!

IMG 3956 1024x781 - Persoonlijk: nieuw jaar, nieuwe gewoontes

Meer sfeer fotografie

Ik heb besloten dat ik mezelf wil uitdagen. Ik ben intussen best getrained in het schieten van Culinaire plaatjes op mijn manier, maar soms kom je fotografie tegen waar echt een mooi verhaal uit spreekt. De sfeer is bijna te voelen als je de foto ziet. Dus wil ik mezelf uitdagen meer foto’s te maken zoal ik maakte van Romana in Italie. Snap je wat ik bedoel?

Onwijs dank dat je de tijd hebt genomen dit stukje te lezen en nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij ook goede voornemens hebt. Klein of groot, let me know in de comments, vind ik leuk <3

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Persoonlijk: nieuw jaar, nieuwe gewoontes

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten.

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.