Een nachtje the Hoxton Lloyd Amsterdam was voor ons een feestje. Wat een heerlijke locatie om samen met de HB te ontsnappen aan onze dagelijkse realiteit. Even uitchecken in ons hoofd en inchecken in the Hoxton Lloyd.

Tenminste inchecken ging iets minder soepel. Een grappige anekdote is dat we bij het wegrijden Hoxton Amsterdam hadden ingevoerd in onze navigatie en toen dus blijkbaar naar de Hoxton in het Centrum reden. We parkeerden onze auto en ik zei nog laten we eerst inchecken en in de tussentijd bedenken we wel wat we met de auto gaan doen want halloo wat een parkeertarieven. Aan de balie zeiden ze “we are sorry, but we have nothing in the system under your details.” Dus op verzoek pakte ik de mail erbij en liet deze zien: OOPS wrong location!!

Lloyd Hotel in Amsterdam

We vervolgden onze reis en na een minuutje of 8 rijden kwamen we aan op de juiste locatie. We parkeerden onze auto a 5 euro per uur (much better, YaY!) in de straat, checkten in en moesten daarna vrijwel direct aan tafel. De vibe bij the Hoxton Lloyd is helemaal waar wij van houden: een mooi pand, supertoffe inrichting, heerlijke ambiance en lekker Internationaal. Je vergeet echt even dat je in Nederland bent en very Instagrammable. Wij raakten niet uitgekeken.

Dat het pand zo iconisch is met o.a. mooie glas-in-loodramen en houten lambrisering is niet zo gek, want het is in 1921 gebouwd door de Koninklijke Nederlandse Lloyd Scheepvaartmaatschappij en telt 136 kamers.

De foto’s spreken voor zich maar kijk even wat voor een mooie kamer wij hadden (de roomie) en oh ik zeg het niet vaak, maar wat een heerlijke regendouche hebben ze in hun kamers.

IMG 8862 1024x683 - Nachtje the Hoxton Lloyd Amsterdam

Breman Brasserie

We aten zowel in de avond als in de ochtend bij de Breman brasserie. Om maar met de deur in huis te vallen, ook dat was een feestje. Met wat hulp van de bediening kozen wij een aantal gerechten voor het avondeten om te delen: denk oesters van de raw bar, spicy aubergine bitterballen met chipotle aioli, een lobster roll, veal schnitzel, frietjes met huisgemaakte mayo, gegrilde gambas en geroosterde bimi. Als dessert deelden we een tres leches cakeje. Smaakte heel erg naar Spaanse magdalena cakejes.

En laten we vooral niet het grote terras vergeten waar je met mooi weer hier zeker goed kan vertoeven.

Barbue

Care to share a fancy cocktail at the bar? Wij waren erg moe maar toch moest en zou ik even de mooie bar bekijken. We sloten de avond af met elk een cocktail.

De Hoxton Lloyd is een pa-rel-tje en dat maakt ons nieuwsgierig naar de andere Hoxtons. We can’t wait to explore more and enjoy your amazing hospitality.

Shop your favorites

Je shopt snacks, lekkere kaarsen, lichaamsverzorging en kleding bij de receptie. Ik heb een zwak voor lekkere douchegels en handzeep en baalde toch een klein beetje dat deze niet beschikbaar waren. Uitverkocht. Hierdoor ging ik twijfelen of ik dan wel de toffe Hoxton mok mee zou nemen, maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan. Hebberig word je hier wel dus wellicht bij mn volgende Hoxton bezoekje!

Ik hoorde ook dat je vanaf nu bij de receptie oude verpakkingen of je vaste zeepdispenser etc kunt laten vullen met BLANK voor €2 per 50ml. Win win toch?!

The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Parking aanwezig of parkeren langs de weg. Zondag gratis!
Het ligt op slechts 10 minuten fietsen van het Centraal Station