Soms heb je van die dagen..Dan sta je op met een craving en niet zomaar een. Ik stond op met een mayor craving voor scones. En toen dacht ik! JAAAA dat moet ik gewoon maken voor. Enige is altijd dat ik scone zo groot vindt. Net iets teveel, dus ik wist van te voren al dat ik er kleintjes van zou maken. Twee happen en ze zijn weg. Zo houd je nog genoeg ruimte over voor ander lekkers. Mijn mini vond ze heerlijk. Samen genoten we van scones met jam en opgeklopte room. Jammer dat ik geen clothed cream kan krijgen hier in Nederland. Dat zou echt goddelijk zijn!
scones 1 culinessa 

Recept voor Scones
~ 15 mini scones

Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2½ tl bakpoeder
½ tl zout
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
50 g boter
1 ei
75 ml melk

Methode
Verwarm je oven voor op 200C. (Ik gebruik een hete luchtoven)

In een grote kom zeef je bakmeel, bakpoeder, zout.
Voeg nu suiker en vanille suiker toe.
In een klein kommetje klop je de melk samen met het ei los.
Snijd je boter in kleine stukjes en meng dit met je handen door het deeg.
Maak er een kruimeldeeg van en voeg nu het grootste gedeelte van het ei-melk mengsel toe (houd 1 EL achter).
Niet alles, want je hebt straks nog wat nodig om je scones mee te bestrijken.
Meng het deeg en maak er een geheel van.
Rol het deeg uit in ongeveer 1,5 cm dik en gebruik een steekring om je scones uit te steken.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze nog even met het overgebleven ei-melk mengsel.
Bak ze goudbruin af in 10 minuten.

Om ze uit te steken gebruikte ik dus niet een gewone steekring, maar een klein glaasje met doorsnede van ongeveer 4 cm. Zo kreeg ik dus lekker kleine scones. Ook maakte ik ze ruim van tevoren en vroor ze in. Ze waren nog even heerlijk toen ik ze ontdooide en opwarmde in de oven.

Tip 1: Je kunt eindeloos variëren met wat je in de scones doet. Leuke variaties zijn met gedroogde cranberries, met rozijnen,
Tip 2: Je kunt deze scones serveren met o.a opgeklopte room, lemon curd, jam.

Vond je dit receptje lekker voor mini scones lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

scones