Ik weet niet eens meer wanneer het begon, maar dat ik op een gegeven moment dacht, oei mijn haar blijft uitvallen weet ik nog heel goed. Ik ging aan de slag, geen goedkope zooi meer in mijn haar. Tenminste dat dacht ik, maar ik had eigenlijk geen idee. Het enige dat ik wist is dat ik geen vooruitgang zag.

336819B2 1410 4E58 8F68 586ADBB4E573 768x1024 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Tot ik tijdens een event van Aveda sprak met Angelique. Degene die de meiden bij haarsalons over Aveda producten traint. Zij heeft mijn haar gevoeld en toen eea aan me gezegd: welke producten ik het beste kon gebruiken nu maar ook om te onderhouden. Daar begon mijn proces. Op datzelfde event sprak ik Wifine, van haarsalon Laurent uit Utrecht. 

Mijn stappenplan was als volgt:
1 Eerst iets tegen de haaruitval doen
2 Naar de juiste kapper voor advies en goede behandeling
3 Thuis verder onderhouden

Haaruitval aanpakken

Behalve dat mijn haar uitviel, was het ook nog dof, dor en voelde het niet meer gezond aan. Dit kwam waarschijnlijk door de geboorte van mijn zoon, stress door mijn nasleep van de hersenschudding en pech door gebruik van verkeerde haarverf die geen match was met mijn haar. Dat betekende dus dat ik mijn haar ondervoed heb.

Ik ging thuis aan de slag met de Infati lijn van Aveda en slikte er Solgar tabletten speciaal voor haar, nagels en huid. Deze lijn geeft je haar de juiste proteïnen en zorgt er ook voor dat het wat stugger wordt. Dat klopt. Ik ben nu al 7 weken hiermee bezig en ik merk nu in ieder geval dat mijn haar stevig aanvoelt, weer wat dikker is en ik minder haaruitval heb. Oh en ja, ik gebruik voor de gehele periode van 12 weken denk ik dezelfde flessen uit het 3 staps systeem. Ik hoef dus niet nog een keer dat uit te geven. Je moet misschien alleen even aan de geur wennen, die is nogal plant achtig en doordringend in het begin, maar ook daar wen je aan.

Aveda Infati – 3 staps systeem tegen haaruitval

Stap 1: Invati exfoliation shampoo: reinigt de haarzakjes zodat het haartje vrij kan bewegen en niet afbreekt. (Salicylzuur van Wintergroen.)
Stap 2: Invati thickening conditioner: maakt het dikker vanaf de wortel (Soja proteinen en argenine van bietsuiker).
Stap3: Invati revatilizer: dagelijks 1x aanbrengen op handdoek droog of droog haar.  Gestimuleerd word zodat de haargroei sneller gaat. (Kurkuma)

C44B181B EE55 49DB BB35 E8140A0AA8CE 683x1024 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Naar de juiste haarsalon

Tijdens het event sprak ik dus ook Wifine van Laurent Salon en Spa (die alleen met Aveda producten werken) en ik complimenteerde haar over haar gezonde bos krullen. Wat zag dat er fantastisch uit! Haar krullen dansten als een malle. Ze vertelde me dat haar krullen expert Branko was, ook werkzaam in de salon. Ik wist het toen, daar moet ik heen!

822CC30D 3986 45D1 BB45 51DC28051D44 576x1024 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Mijn doel was om goed advies te krijgen over mijn nogal zielige haar. Mijn knotje op mn hoofd werd steeds kleiner en ik wilde eigenlijk vanaf nu geen onzin meer in mijn haar. Na enig onderzoek bleek dus dat het vooral gaat om siliconen en sulfaten. Die zijn funest voor je haar. Die moet je mijden.  In de producten van Aveda zitten natuurlijke ingredienten en heb je niet te maken met syntetische siliconen. Die vormen een laagje om je haar heen en laten je haar op de lange termijn uitdrogen.

Ik zeg niet dat de producten die je koopt in bijv. de Action, niet goed zijn, maar zorg ervoor dat je goed weet WAT er in die producten zit en wat ze doen voor je haar.

Krullen verzorgen

Mensen met krullend haar moeten in ieder geval hun haar voeden, maar ook verzorgen en beschermen:
Wil je je krul versterken, dan kies je voor Be Curly. De tarweproteine zorgt voor de versteving.
Wil je je krul hydrateren, dan kies je voor Dry Remedy. De Buritti olie voedt je haar en hydrateert het.

77978894 2CB9 41C7 9909 1598DB819506 820x1024 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Investeren in je haar

Ik zelf ben dus geweest bij Laurent Salon en Spa, maar weet dat de Lilou Salons o.a. in de salons van Hudsons Bay gevestigd zijn. Dit zijn beide salons die met Aveda producten werken en heel veel ervaring hebben als het om dit merk gaat. 

Welke producten kun je gebruiken om je haar te verzorgen en te stylen:
– Ikzelf gebruik dus op dit moment de Infati lijn en een dry remedy masker maar hierna ga ik over op de dry remedy of be curly lijn van Aveda.
– Om mijn haar te verzorgen gebruik ik nu de be curly enhancer (om mijn krullen te benadrukken, kroes te verminderen en extra glans toe te voegen) en de confixer, een dunne gel met morikue proteîne om het haar te beschermen en te verzorgen.
– Verder heb ik ook nog de dry oil en de brilliant pommade om te sylen.

That’s it, ik ben letterlijk in 5 minuten klaar en krijg nu constant complimentjes dat mn haar er zo goed uit ziet. Dat betekent dat het alleen maar beter kan worden de komende tijd.

aveda products 1 1024x609 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Via deze FB groep krijg je wellicht nog meer tips om die curls te laten dansen, enjoy! And thank me later : https://www.facebook.com/groups/Curly.CG.methode/permalink/1510031705761488/

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mijn tips voor krullend haar, haar uitval

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.