Hi allemaal, zoals aangegeven eerder schrijf ik (Mee) zo af en toe ook een berichtje op Culinessa. Nieuwsgierig naar mij? Klik dan hier.

Vandaag mijn eerste post <y e a h>. Een tijdje terug mocht ik mee met een Local Heroes tour in Den Haag. Ons politieke centrum, maar ook een plek waar serieus lekkere dingen worden gemaakt.

In het Bilderberg Europa Hotel was er een fijne kamer met een heel fijn bed voor mij bestemd. Bij binnenkomst werd ik meteen verrast met een huisgemaakte mars reep volgens het geheime recept van de Chef + hèt recept. Omnomnom.
IMG 3949 - Local Food Heroes Den Haag
Maar de munching continues, want we gingen dineren bij Cottontree Mer, voorheen de Posthoorn, waar wij mochten proeven van de nieuwe kaart. Er is sprake van allerlei vernieuwing in het restaurant, een nieuwe naam, nieuwe kaart èn een nieuw concept. Alle gerechten op de kaart, met uitzondering van de Signatuur gerechten, kosten slechts €15. En dat voor een sterrenzaak! De Chef Gert-Jan Cieremans, wil namelijk dat de gasten kunnen genieten van al het heerlijks dat de zee te bieden heeft, zonder zich zorgen te hoeven maken om de rekening. Het smaakte erg goed, van de perfect gegaarde vis tot aan het heerlijke chocolade dessert.

IMG 3951 - Local Food Heroes Den Haag
IMG 1188 - Local Food Heroes Den Haag
IMG 3943 - Local Food Heroes Den Haag

Voldaan en wel kroop ik tussen de lakens van mijn zachte bedje want de volgende dag moesten we al heel vroeg op voor een bezoekje aan de visafslag. Met kleine oogjes gingen we richting de haven waar we werden opgewacht door onze gids die ons in de buik van het beestje bracht. Bakken vol vis zagen we aan ons voorbijkomen, kokkels, inktvis, mul, zeeduivel, je kon het zo gek niet verzinnen of het lag er. Vol passie legde hij uit hoe de visafslag werkt en we mochten even bij de èchte veiling piepen. Het ging reuze snel. De prijs was amper vastgesteld of de jongens beneden waren de vis al aan het inpakken. Toch bijzonder om dat van dichtbij te mogen meemaken.
IMG 1178 - Local Food Heroes Den Haag

IMG 3945 - Local Food Heroes Den Haag
IMG 3940 e1454499050460 - Local Food Heroes Den Haag
Er werden nog vele bijzondere plekjes aangedaan, maar ik voelde me niet lekker en kon helaas de dag niet voltooien. Wel heb ik heel wat lekkers aan m’n neusje voorbij zien gaan. Zo gingen ze o.a. langs bij Betjeman en Barton, bezochten de vegetarische slager, aten een Haagse Kakker bij bakkerij Hessing en gingen lunchen bij restaurant Mama Kelly.

Wil je meer weten over de andere local heroes die zij bezochten neem dan een kijkje bij 88food.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Local Food Heroes Den Haag

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.