Hoe wel ik niet zo heel erg thuis ben in de Indiase keuken, vind ik wat ik proef en eet, wel altijd lekker. En tegen een curry kan ik bijna nooit nee zeggen. Het uitproberen van Meera Sodha’s ‘Made in India’ wilde ik (Eva) dan ook niet aan me voorbij laten gaan.

Hoe ik aan het boek ben gekomen is al een post op zich. Zonder al te veel in details te treden, in grote lijnen: van Vanessa via Mee naar mij. Met alle logistieke details er tussen voor jullie imagination, haha.

Eenmaal in mijn bezit, direct doorgebladerd. En oh, wat word ik er blij van! Kleurrijke gerechten, de een nog mooier dan de ander. Het boek zit bomvol met kookgoals. OMG-momentjes tijdens het bladeren:

– Curry met 100 tenen knoflook (w-a-t-?!?!)
– Koninklijke Bengaalse vissticks (yes, please)
– Geroosterde aloo-gobisalade
– Masalafrites
– Gebraden tamarindekip met honing en rode chilipeper (Ik.Wil.Het.)
– Overgrootmoeders mangochutney

Goed, van het bladeren werd ik blij. Da’s dan een ding. Maar je wil er natuurlijk ook iets uit kunnen maken en van op steken. De recepten zijn niet alleen goed te volgen, elk recept komt ook met een klein stukje achtergrondinformatie over het gerecht. Daarnaast merk je dat het echt een persoonlijk boek is, bij de gerechten en inleiding van een hoofdstuk lees je ook leuke anekdotes en herinneringen van Meera.

Curry uit Made in India

Uiteindelijk besluit ik om een kipcurry te maken met pistachenootjes, Jeerarijst met gekaramelliseerde uien, granaatappel raita en een pittig zoete tomatenchutney. Oh man, wat hebben vriendlief en ik lekker gegeten die avond. Om het af te leren liet ik me de volgende dag voor de lunch ook nog inspireren door een frisse salade met papadums.

Met dit boek in huis heb ik denk, alvast een goede stap gezet om me thuis te kunnen voelen in de Indiase keuken.

Made in India
Auteur: Meera Sodha
Prijs: € 29,95
Uitgever: Fontaine Uitgevers

Salade uit Made in India

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]