Kaas uienbrood + variaties

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een cheat variant van een Kaas Uienbroodje. Het was nog nooit zo simpel ūüėČ
kaas uien culinessa
Jullie begrijpen dat ik nu met de nieuwe mini nog een ritme moet vinden en eigenlijk ben ik op zoek naar een ritme waarbij ik snel maar toch lekker kan eten. Voor een net wat specialere lunch of als borrelhapje bedacht ik het volgende recept.

In Itali√ę hebben ze Stecca oftewel no knead small baguette maar dan met een topping. Dit kan zijn met olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en zeezout en zo kun je nog eindeloos vari√ęren. Ik kreeg een heel leuk zomers perspakket met allerlei lekkere dingen waaronder ook vers pizzadeeg van tante Fanny. Dit bracht me op het volgende idee. Waarom moeilijk doen en je eigen brooddeeg maken als je ook met dit deeg hetzelfde kan maken. Het zal heus wel de moeite waard zijn, maar voor mij is dit nu een perfecte oplossing.

Dus ik verdeelde het pizzadeeg in 4 verschillende stukken en begon met het kneden en rechthoekig uitrollen van het deeg. Vervolgens verzon ik 4 verschillende toppings en deed ze in de oven. Wat een succes.
– Met kaas en uien

– Met zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden
– Met groene pesto
– Zeezout en sesam
Verder zou je ook een kunnen maken met ananas en ham en kaas, met salami en kaas, met parmaham en parmezaanse kaas en dan verse rucola.

stecca culinessa
Recept Kaas Uienbrood ~ 4 stuks

Ingredi√ęnten
Vers Pizzadeeg Tante Fanny
Flink wat Belegen kaas
2 Medium Uien

Methode
Pel en snijd de uien in dunne halve ringen.

Rasp de kaas.
Verdeel het pizzadeeg in 4 stukken en rol het deeg een beetje ovaal/rechthoekig uit tot het 1 cm dik is.
Leg de 4 “broodjes” op een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de oude kaas en de uien over het pizzadeeg.
Bak af in de oven gedurende 20 minuten op 175 C goudbruin en gaar. (afh van je oven kan dit sneller gaan, houdt deze dus goed in de gaten)

Laat je me weten welke topping jij hebt gemaakt, ik ben benieuwd. In ieder geval is het iets dat vaak terugkomt hier op tafel. Het is zo makkelijk en ziet er toch wel wat spannender uit.

De variatie met zeezout en sesamzaad was een beetje saai, dus die pimpten we nog extra. Daar kwam uiteindelijk een likje mayonnaise, lekkere ouden kaas en rucola bovenop. Mega succes hier thuis!
luxe broodje kaas

Vond je dit recept voor een kaas uienbrood lekker, neem dan ook een kijkje bij mijn recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

0/5 (0 Reviews)