Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een cheat variant van een Kaas Uienbroodje. Het was nog nooit zo simpel!

Jullie begrijpen dat ik nu met de nieuwe mini nog een ritme moet vinden en eigenlijk ben ik op zoek naar een ritme waarbij ik snel maar toch lekker kan eten. Voor een net wat specialere lunch of als borrelhapje bedacht ik het volgende recept. De inspiratie voor dit broodje komt van de bakker waar ik als tiener werkte.

In Italië hebben ze Stecca oftewel no knead small baguette maar dan met een topping. Dit kan zijn met olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en zeezout en zo kun je nog eindeloos variëren. Ik kreeg een heel leuk zomers perspakket met allerlei lekkere dingen waaronder ook vers pizzadeeg. Dit bracht me op het volgende idee. Waarom moeilijk doen en je eigen brooddeeg maken als je ook met dit deeg hetzelfde kan maken. Het zal heus wel de moeite waard zijn, maar voor mij is dit nu een perfecte oplossing. IMG 8824 1024x1024 - Kaas uienbrood + variaties

Recept Kaas Uienbrood ~ 4 stuks

Ingrediënten
Vers Pizzadeeg Tante Fanny
250 gr belegen Goudse kaas
2 Medium Uien

Hoe maak je een kaas uien brood
Pel en snijd de uien in dunne halve ringen.
Rasp de kaas.
Verdeel het pizzadeeg in 4 stukken en rol het deeg een beetje ovaal/rechthoekig uit tot het 1 cm dik is.
Leg de 4 “broodjes” op een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de oude kaas en de uien over het pizzadeeg.
Bak af in de oven gedurende 20 minuten op 175 C goudbruin en gaar. (afh van je oven kan dit sneller gaan, houdt deze dus goed in de gaten)

Variatietip voor een kaas ui broodje

Ik verdeelde het pizzadeeg in 4 verschillende stukken en begon met het kneden en rechthoekig uitrollen van het deeg. Vervolgens verzon ik 4 verschillende toppings en deed ze in de oven. Wat een succes.
– Met kaas en uien
– Met zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden
– Met groene pesto
– Zeezout en sesam
Verder zou je ook een kunnen maken met ananas en ham en kaas, met salami en kaas, met parmaham en parmezaanse kaas en dan verse rucola.

Laat je me weten welke topping jij hebt gemaakt, ik ben benieuwd. In ieder geval is het iets dat vaak terugkomt hier op tafel. Het is zo makkelijk en ziet er toch wel wat spannender uit.

IMG 4289 1024x1024 - Kaas uienbrood + variaties

De variatie met zeezout en sesamzaad was een beetje saai, dus die pimpten we nog extra. Daar kwam uiteindelijk een likje mayonnaise, lekkere oude kaas en rucola bovenop. Mega succes hier thuis!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kaas uienbrood + variaties

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)