Vandaag vertel ik jullie alles over mijn nieuwste avontuur: onze koffiecorner thuis. De BF en ik zijn volledig ondergedompeld in de wereld van KOFFIE. En dan eigenlijk een vers bakje koffie zetten net zoals in een koffiezaak. Voor het gemak hebben we ook een Nespresso maar vandaag we talk coffee and beans.

SAGE Oracle Touch – Automatische espresso machine

Het begon met onze zoektocht naar de mogelijkheden. Als eerste doken we in de wondere wereld van het apparaat. Wij zijn niet per se koffie techneuten, maar willen wel een lekker bakkie kunnen zetten. Met dit apparaat vonden we the best of both worlds: je kan alles automatisch doen maar ook handmatig e.e.a aanpassen. We volgden braaf een zoom workshop waar we met een SAGE Barista door de theorie liepen. Dat is wel echt nodig; snappen hoe het apparaat werkt: aantekeningen maken over de perfecte maling, smaak en melk opschuimen. Wij aan de slag, trial and error maar het bleek dat dat niet genoeg was. Dus gingen we op zoek. Gelukkig konden we terecht op het YT kanaal van SAGE. Lekker in je eigen tempo luisteren, terugspoelen en notities maken. Yep. Braaf he. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan je ook contact opnemen met de klantenservice van Sage. Die zijn echt top. Tegenwoordig kijken we met plezier naar het Youtube kanaal van James Hoffman. Hij is echt een koffieBAAS!

culinessa koffiebonen 2 1024x683 - HOME CAFE: onze koffiecorner thuis

Koffiebonen, onze zoektocht

Goed en toen bleek dat we eigenlijk een typische beginnersfout hadden gemaakt. We kochten uit enthousiasme verschillende koffiebonen van diverse koffiebranderijen, maar eigenlijk word jij noch je apparaat hier blij van. 

Je moet namelijk iedere keer als je van bonen wisselt je apparaat daar op instellen. Elke boon is verschillend en de maal-instelling en looptijd doet dus best veel met de smaak en het kopje koffie dat je uiteindelijk zet. Dat leverde behoorlijk wat puzzelwerk op. Nu weten we intussen welk merk we lekker vinden en dat is fijn. Tevens hebben we ontdekt dat er ook fijne webshops zijn om je koffie te kunnen kopen. De smaak van Italië wil ik ook een keer in huis halen dus ik ga gauw Lavazza of Illy koffie bestellen.

Er past ongeveer een zak van 300 gram koffiebonen in, dus de bonen die niet in het apparaat passen bewaren we in een donkere vacuüm bewaardoos. Belangrijk want de kwaliteit van de bonen heeft ook invloed op het bakkie dat je zet.

Uiteraard zijn we geen koffie experts, maar ik kan je vertellen dat je vanzelf een koffie snob wordt. Dit apparaat zorgt ervoor dat je je koffie liever thuis drinkt dan buiten. JA ECHT. It’s like magic. En het fijne is dat dit apparaat slim genoeg is en ’t werk voor je doet!

Yep, een nieuwe hobby is geboren. We merken namelijk nu al dat we dit zo leuk vinden nu we snappen wat de theorie erachter is. Op mijn wensenlijstje nog een workshop thuis, maar daar ben ik hard voor aan het sparen. Ondertussen zijn we druk bezig met oefenen om de perfecte melkschuim voor latte art te kunnen maken. Don’t laugh, we are really trying. Die Barista skills zullen de komende tijd verbeteren.

Home cafe: thuis Barista spelen

Naast het apparaat wilde ik er ook een leuke koffiecorner thuis van maken. Dat snap je wel toch?? Ik ben heel blij met het resultaat, de BF moest lachen om mijn Pinterest proof hoekje. Voor mij begon het inrichten met een zoektocht naar mooie keramische kopjes, een gezellige print voor aan de muur en dat resulteerde in een leuk hoekje dat we nu met trots onze koffiecorner kunnen noemen. Ik nodig nu graag familie en vrienden uit voor een lekker bakje koffie met iets lekkers ernaast dat we gebakken hebben. Home cafe vibes to the max haha!

Koffiecorner thuis, dit staat er allemaal:

De keramische kopjes komen van OHMYHOME.
De roze kopjes van de HEMA.
Droogbloemen van Flowers Powers uit Amsterdam.
Houten dienblaadjes zijn van Kinto. 
De bewaardozen voor de koffiebonen komen van het fijne merk Ankomn. 
De leuke tekst pikte ik van mn favoriete koffie quotes en maakte ik in Canva.
Gouden lepeltjes zijn van Amefa.
De koekjes bewaar ik in een glazen pot met bamboedeksel van de Xenos

.

48ECFC5F 0AEE 4300 88A2 1AE0E0A69418 1024x683 - HOME CAFE: onze koffiecorner thuis
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - HOME CAFE: onze koffiecorner thuis

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met KoffieMarkt en SAGE.

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.