Als foodie volg ik via Social Media ook een heleboel chefs, zo ook Niven Kunz. Hij is de chef van het 80/20 principe, de groente guru noem ik hem ook wel. Hij bereid gerechten voor met 80% groente en 20% vis of vlees. Het is er nog niet van gekomen om zelf een keertje bij hem te eten, maar dat komt nog wel. Het restaurant staat hoog op mijn lijstje van sterrententen waar ik zelf nog naar toe moet.

Maar gelukkig heb ik wel een aantal fantastische gerechtjes mogen proberen, want vorig jaar gaf ik de BF een dagje meelopen bij Niven Kunz kado. Ik wilde het graag samen doen, maar dat kon niet op korte termijn en ik wilde ook weer niet dat hij bijna een halfjaar op moest wachten voor hij mocht. Dus ging hij alleen. Toen was de Strawberry gold likeur net uit en de BF nam hem als kadootje voor me mee naar huis. Heel lekker als je m koud zet en op een zomerse avond met vrienden lekker aan het eten bent en nog iets wil drinken erna. Vind je het te zoet, dan voeg je er nog wat ijsblokjes aan toe. Wij zijn fan iig.

Mijn bf maakte een keer zijn signature: de snijbonen carbonara. En hij was heerlijk! Is het geen plaatje om te zien? En dan te bedenken dat ik eigenlijk geen fan ben van snijbonen. Dit daarentegen vond ik heerlijk!
culinessa carbonara nivenkunz - Frambozen cocktail met Raspberry Gold
Goed terug naar de likeur. Dit jaar zijn er ook nog twee andere smaken bijgekomen, waaronder de Frambozen: Raspberry Gold en ook nog de Zwarte Bes: Blackcurrant gold. Het zijn wel echte kadootjes, een mooie fles geleverd in een houten kistje en dat voor euro 19,99. Kijk hier voor meer informatie.

Vandaag deel ik met jullie een receptje waar ik de Raspberry gold heb gebruikt samen met de heerlijke frambozen van Sweet Eve (jep van die lekkere aardbeien, die hebben nu ook frambozen!).
IMG 9696 1024x1024 - Frambozen cocktail met Raspberry Gold

Recept voor een Frambozen cocktail ~ 4x
Voor 4 personen


Ingredienten

200ml Raspberry Gold 
Handjevol frambozen (ik gebruikte Sweet Eve)

4 takjes munt
Gecrushed ijs
2 partjes limoen
Spa rood om af te toppen

Methode
Verdeel de frambozen over 4 glazen en kneus ze een klein beetje.

Kneus de muntblaadjes met de platte kant van je mes en verdeel de helft over de 4 glazen.
Schenk nu de Raspberry Gold (50ml) in de glazen en doe er gecrushed ijs bovenop.
Voeg nu wat limoensap toe en de rest van de muntblaadjes en top af met spa rood.
Garneer eventueel nog met frambozen en munt.
Roer even voor het opdrinken.

In plaats van Spa Rood, kun je voor een zoetere variant je cocktail aftoppen met Sprite.

Vonden jullie dit receptje lekker, neem dan ook een kijkje bij mijn recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.
IMG 9704 1024x1024 - Frambozen cocktail met Raspberry Gold


Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

0/5 (0 Reviews)