Afgelopen maandag reisde ik, samen met 5 andere foodies af naar het verre zuiden. We gingen al heel vroeg op pad en om 9 uur zaten we fris en fruitig met koffie en ontbijt in de trein op weg. We kletsten honderd uit en bespraken van alles en nog wat. Ik had heel braaf mijn laptop mee, maar daar ben ik niet aan toegekomen. Twee en een half uur later kwamen we aan.
IMG 8780 1024x682 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 8783 1024x720 - Food We Love box: de Beluga editie

We gingen namelijk een dagje Maastricht ontdekken, samen met Ragna en Aniek van FoodWeLove, en we trapten af bij 2 sterrenrestaurant Beluga. Bij binnenkomst werden we ontvangen in de lobby met een amuse in de vorm van een truffel cakeje met bijbehorende sesam cracker en toasten we even op dit bijzondere moment. We maakten kennis met sterrenchef Hans van Wolde. Hij vertelde dat hij sinds zijn 12e begon met werken in de keuken en dat hij er nog steeds 6 dagen per week te vinden is. Met evenveel passie bedenkt hij de lekkerste gerechten. Begin 2010 veranderde hij het concept van “Beluga” in “Beluga loves YOU”, waarbij het weer draait om jou, zijn gast. Ook vond hij het belangrijk om zijn restaurant benaderbaar te maken voor iedereen.  Tegenwoordig heeft men wat minder te besteden, maar wil men nog wel genieten, dus vond hij dit een fantastische formule om tegen toegankelijkere prijzen mensen nog steeds een 2 sterren beleving mee te geven. Samen met zijn ex vrouw Danielle de Boer runt hij Beluga Loves You.
IMG 8786 1024x682 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 8797 1024x643 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 8803 1024x712 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 8856 682x1024 - Food We Love box: de Beluga editieIMG 8808 682x1024 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 8806 1024x682 - Food We Love box: de Beluga editie
Wat een verrassing, we mochten niet alleen een kijkje nemen in de keuken, maar we mochten ook zitten aan de chefs table en vervolgens werden we flink verwend met een aantal gerechtjes, waaronder the chefs special: Een kaastengel van parmezaan, red starter tomaatjes met een parmezaanse kaas mousse, basilicum ijsdruppels en een cracker van zongedroogde tomaten. Ik kan gewoon niet kiezen wat ik het lekkerste vond, dus kijk zelf maar wat een verwennerij het was!

Een aantal dingen die me bij zijn gebleven zijn de cracker van zongedroogde tomaat (hoe maakt men dit?!), het warm gebakken brood met amandelboter (gaat op het maken lijstje!) en maldon zout, het Beluga biertje (een wit biertje) geserveerd in een wijnglas, het goddelijke toetje met bergamot sereh ijs, een dennenappel van dulce de leche, meringue, frambozen sorbetijs en nog veel meer. Iedereen aan tafel was al heel vrolijk, maar bij elke hap die we namen was het een oh, mmm, heerlijk, verrukkelijk en op een gegeven moment werd er zelf gezegd ik wil niet meer naar huis. Mag ik hier aub wonen. Ook waren we allemaal verliefd op de gouden lepel en het servies en glaswerk. Ik ga in ieder geval op zoek naar een gouden lepel.

Fantastisch om te zien hoe geconcentreerd het team in de keuken staat en met perfectie elk gerechtje bereid. Alles wordt driedubbel omgekeerd en bekeken of het wel echt de moeite waard is om op het bord te zetten. In ieder geval was elk bordje een feestje. 
IMG 9585 300x300 - Food We Love box: de Beluga editieIMG 9501 300x300 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 9588 300x300 - Food We Love box: de Beluga editieIMG 9598 300x300 - Food We Love box: de Beluga editie
IMG 9512 1024x1024 - Food We Love box: de Beluga editie
Oh en ik ga mijn BF heel lief aankijken want ik wil hier nog een keertje heen. Het was te lang geleden dat ik in Maastricht ben geweest.

Hans van Wolde 926x1024 - Food We Love box: de Beluga editie
Op de Facebook pagina van FoodWeLove  had ik al gezien dat de december box door niemand minder dan Hans van Wolde zou worden samengesteld. Y E A H dacht ik! Zo benieuwd wat voor lekkers er in de box zit. Hier hebben wij alweer een jaar een abonnement op de Food we love box en het is elke keer weer een feestje wat voor lekkernijen er nu weer in zitten. Ook vind ik het erg leuk dat de dames (tenminste ik ga er van uit dat het dames zijn 😉 ) echt moeite doen om er mooie recepten bij te bedenken.

Samen met Hans stelde FoodWeLove een box samen vol bijzondere producten waarmee je jouw kerst sterallure geeft. Een beetje van hem, een beetje van de beste leveranciers en een vleugje Maastricht maken deze box een niet-te-missen decemberkado. Na dit dagje weet ik in ieder geval dat er heerlijke bonbons in zitten van meester chocolatier Geert Jan van La Feve. De box wordt verstuurd rond 16 december. De december box kan je nu nog bestellen via de website van FoodWeLove.

FoodWeLove Yard Sale
Donderdag 11 december kun je bij FoodWeLove op kantoor lekkere producten scoren tijdens hun Yard Sale. Hier verkopen ze de lekkerste food samples bij FoodWeLove op kantoor. Iedereen is welkom om tussen 16u en 20u te komen shoppen voor kerstkado’s. Er is warme gluhwein en  soep. Kom gezellig langs op Hemonystraat 54hs in Amsterdam! 

Wat we nog meer deden, lees je gauw in een andere blogpost. Het was zo leuk! Ik heb zo een zin om weer naar Maastricht te gaan. Kan niet wachten!

Ik reisde af naar Maastricht met Bettina, Marlous, Ianna, Esmee en Tessa. Check ook hun blogs om te zien hoe zij deze leuke dag ervaren hebben.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Food We Love box: de Beluga editie

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.