IMG 7053 1024x1024 - De Vegarevolutie - book review

Tegenwoordig hebben we veel meer aandacht voor onze gezondheid, het milieu en dus ook onze eetpatronen. Ik geloof dat de uitdrukking “Your body is your temple” nu meer dan ooit geldt. Maar wat is dat nou “De Vegarevolutie”? Volgens Lisa Steltenpool is de vegarevolutie meer dan één revolutie, het zijn er vier in één: een revolutie voor je lijf, voor de dieren, voor de planeet en voor de mensheid. Velen van jullie zijn nu afgehaakt. Ik hoor jullie al denken “Wat een filosofisch geitenwollensokken verhaal.” Maar oordeel niet te snel, De Vegarevolutie is een kookboek, een gezondheidsbijbel en een lifestyle changer. Het wijdt uit over het hoe, wat, waarom van een vegan lifestyle en is daarom super educatief, maar ook reuze grappig! Zo verteld Lisa o.a. over de hilarische reacties van mensen op haar veganisme. Erg herkenbaar, want zelfs ik (Mee) krijg nadat ik verteld heb dat ik “Zo min mogelijk dier eet” regelmatig de vraag “Maar wat eet je dan wel?” en ik ben niet eens een echte veganist 😉

IMG 7052 1024x1024 - De Vegarevolutie - book review

Het sterkste punt van het boek De Vegarevolutie is dat het alle morele en principiële standpunten benadrukt, maar dat de focus ligt op een gebalanceerde en gezonde voeding. Lisa is voedingsdeskundige, dus ze weet haarfijn uit te leggen wat je lichaam nodig heeft, waarom en hoe je dit kunt bewerkstelligen. Ze stelde zelfs een plantaardige voedingspiramide samen ala de schijf van 5, maar dan vegan. Zo kun je dus ook nadat je al haar en CuliNessa’s recepten hebt geprobeerd zelf ook nog van alles bedenken om toch tot een voedzame maaltijd te komen.

Vegan piramide - De Vegarevolutie - book review

Ik probeerde Lisa’s No-Meatloaf recept uit op kritisch publiek: mijn moeder. We waren allebei prettig verrast. Ik ben eigenlijk niet zo een fan van pakjes seasoning, maar het was best wel makkelijk om het gerecht in één keer ge-spiced te krijgen. En de shaorma kruiden gaven het een arabisch tintje dat prima samenging met lekker luchtige pide en een frisse bulghur salade. Het is een simpel recept dat vrij vullend is en makkelijk 6 personen (misschien zelfs meer) kan voeden. Ik maakte de meatloaf in een 30 cm lang cakeblik en heb er twee keer diner for two en een aantal single lunches van gemaakt. Ik denk overigens dat het ook als no-meatburgers ook prima te doen is, vooral omdat je dan rondom zo een lekker krokant korstje krijgt. Yum! De no-meatloaf is natuurlijk in de verste verte geen echte meatloaf aka het heeft niet dezelfde structuur of smaak als vlees, maar aan smaak doet het zeker niet af.

IMG 6642 1024x1024 - De Vegarevolutie - book review

Geitenwollensokken en groene hippies zijn allang geen synoniemen meer voor veganisten. De vega lifestyle is steeds meer een bewuste keuze of het nou om smaak of principe gaat. Ik zou zeggen: “Join the revolution!” en probeer Lisa’s no-meatloaf of andere recepten zodat je first hand kan ervaren dat vega ook lekker kan zijn!

De Vegarevolutie
Auteur:
 Lisa Steltenpool

Prijs:  € 19,95
Uitgever:
 Prometheus  

 

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - De Vegarevolutie - book review
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

0/5 (0 Reviews)