Slagerij van Dooren – Wanneer de BF thuiskomt met de mededeling ik heb iets gehoord en wij moeten er gauw naartoe: een van de slagers van de Lindenhof is nu voor zichzelf begonnen. W A T?! OK lets G O zei ik. Dus wij erheen om eea te bekijken en te halen om jullie er over te kunnen vertellen. Wat blijkt, Remco is nu werkzaam als slager in Slagerij van Dooren. Hij is de vijfde generatie die in deze slagerij vlees, rookworst, verse worsten, guanciale, lam en ook nog eens verse broodjes. De Filet Americain moet er geweldig zijn, maar helaas kocht net een klant voor ons het laatste bakje weg. Next time zeggen we dan 😉

van dooren 1 3 731x1024 - Culinessa tips - Slagerij van Dooren

van dooren 1 1024x690 - Culinessa tips - Slagerij van Dooren

Remco van der Mijl – Slagerij van Dooren

Remco werkte 10 jaar als slager bij de Lindenhof in Baambrugge, zoals jullie weten: een van onze favorieten om inkopen te doen. Zelf komt hij ook uit een slagersgezin en is hij alweer de vijfde generatie. De slagerij die in het Oosten van het land gevestigd was verhuisde hij naar Amsterdam, in het centrum om precies te zijn. De slagerij is nu te vinden op de Lijnbaanssteeg 10, te Amsterdam.

Wat namen wij mee van de slager?
Voor de eerste keer kochten wij een mooi stukje rib eye, varkensworstjes met salie, runderworstjes met rozemarijn en grilworst.

Zie hieronder het resultaat van een heerlijk maaltje. Wij gaan zeker terug voor nog meer lekkers.

van dooren 2 1024x702 - Culinessa tips - Slagerij van Dooren

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Culinessa tips - Slagerij van Dooren
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.