Wat bijzonder om zoveel steun en liefde te mogen ontvangen op mijn vorige blogpost. De comments, de mailtjes en de whatsappjes worden hier erg gewaardeerd. Dank daarvoor <3 Om jullie toch een beetje te vertellen wat ik afgelopen maanden heb gedaan en waar ik heb gegeten, deel ik vandaag een overzichtspost met jullie. Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk vinden om dit soort berichten vaker te lezen.

De afgelopen tijd ben ik dus op een heleboel plekjes geweest en kreeg ik weer ontzettend veel culi post..van kookboeken tot producten en nieuwe restaurants die open gaan. Zoals ik jullie al eerder vertelde is bloggen nu even wat lastiger voor mij. Toch wil ik even met jullie delen waar ik de afgelopen tijd allemaal ben geweest, wat ik heb gedaan en wat ik de komende tijd allemaal wil eten.

Ik zal op sommige dingen iets dieper ingaan middels een artikeltje, maar die verschijnen dan nog tzt.

Waar heb ik gegeten?
Ik ging alweer een tijd geleden eten met de BF bij Gin Neo. We aten de meest innovatieve Boerenkool met worst en nu ik dit berichtje typ heb ik onwijs veel zin om het zelf te proberen. (Die gaat dus als eerste op de to do!) Is het geen plaatje?
image11 - Culinaire avonturen - 1

Om er toch even uit te zijn, ging ik brunchen met mijn buuf bij Metropolitain (in de avond Cafe de Paris) in Amsterdam. We hebben ontzettend gesmuld en ooo ik watertand bij het zien van de wentelteefjes. Die hebben toch echt mijn hart gestolen. HEEERLIJK!
image5 - Culinaire avonturen - 1
Omdat de BF en ik alweer 15 jaar bij elkaar zijn deze maand, heb ik lekker een bestelling geplaatst voor wagyu beef bij Directly From. Hierover later meer, want we moeten hem nog eten.

Zussentijd is ook belangrijk en nu Mee en ik allebei voor Culinessa schrijven was het heel fijn om samen bij Mama Kelly te eten in Den Haag. Lekker met zn tweetjes in de auto en even de tijd om van alles en nog wat door te spreken. We namen het er van en hebben uitgebreid genoten van een boel lekkers.
image1 - Culinaire avonturen - 1

Ik ben nu al geruime tijd bezig met een aantal gerechten maken met het “Koop een kip pakket”, yess dat is hetzelfde concept als Koop een Koe en Koop een varken. Zo maakte ik waanzinnige kipspiesjes op zn Grieks met home made tzaziki (de favo van de mini). At ik weer een keer witte kip op zn Chinees en maakte ik voor het eerst Pho Ga en kon ik het niet laten om gegrilde kip te maken op zn Thais.
image8 - Culinaire avonturen - 1

Om het onszelf makkelijk te maken, halen we zo af en toe wat te eten buiten de deur. Ik doe altijd mijn best om dan pareltjes te vinden en deze keer probeerden we Saowapa uit Utrecht om lekker Thais te eten. En oh wat was dat lekker zeg! Intussen een favo adresje 😉
image - Culinaire avonturen - 1
Ik ging voor het eerst een nachtje uit logeren en mocht met vriendinnetje J mee naar Hotel Blooming in Bergen aan Zee. We genoten van het heerlijke hotel, aten er fantastisch en fietsten door de duinen. Gingen lunchen bij Blooming at the Beach. Ik at er de meest waanzinnige rissotto en oooo ik kreeg ook nog eens wat mee van de chef om thuis te proberen. (Ik kon het weer eens niet laten en kreeg het recept mee)

image7 - Culinaire avonturen - 1
Ook maakte ik deze te “zoete” traktatie voor tijdens een babyshower van vriendin C. Wel moet je ze gelijk opdienen als je ze hebt gemaakt, want anders vallen ze heel snel uit elkaar. <o o p s>

image9 - Culinaire avonturen - 1

Mini Receptje
Oh ja en ik maakte de aller knapperigste zoete aardappel frietjes ooit. Mijn truc? Ik week ze 45 minuten in koud water, spoel ze goed af en dep ze met keukenpapier tot ze droog zijn. Vervolgens wentel je ze in aardappelbloem en schudt overtollig bloem af. Of je bakt ze in olie tot ze krokant zijn of voor een wat gezondere variant besprenkel je de zoete aardappelfrietjes met olijfolie en bakt ze af in de oven in 20 minuten op 200 graden.
image4 - Culinaire avonturen - 1

Met welke kookboeken ben ik bezig?
Ik heb zoveel leuke nieuwe kookboeken die ik met jullie wil delen. Hieronder alvast een impressie van de verschillende boeken. Ik ben vooral bezig met slimmer (en dus sneller) koken, maar uiteraard net zo lekker eten. Iemand nog een leuke tip (hahaha alsof ik niet genoeg kookboeken heb). Ook zijn zowel de BF als ik bezig met minder vlees eten. Dit ging een beetje van zelf de afgelopen tijd en de mini is er geen fan van. Om het ons allemaal wat makkelijker te maken hebben we dan ook besloten gewoon wat meer vega te eten en dat bevalt goed. Wellicht hier dus wat meer vega recepten de komende tijd.
image14 - Culinaire avonturen - 1

Wat heb ik allemaal voor nieuwe producten geproefd?
Ik kreeg van Amesi uit de webshop een aantal waanzinnige producten. Hier ga ik asap mee aan de slag en ik kan jullie vertellen dat dat een waar feestje is. Zo heb ik al gesmuld van de noga met ECHTE pistaches en niet overdreven veel suiker. NOGA zoals het heurt..Ik heb ontzettend veel zin om hier mee aan de slag te gaan.

Zie de foto’s hieronder voor de heerlijke foodpost van de afgelopen tijd.
image10 - Culinaire avonturen - 1

Wat heeft Mee allemaal uitgespookt?
Mee ging ook op pad en die bezocht onder andere Hoofdstad Brasserie voor een Masterclass, at Eclairs van Le Clair en reviewde het nieuwe bakboek van Sarena Solari. Verder is ze nu bezig met het reviewen van de Vega Revolutie, dus houd de site goed in de gaten als je dat interessant vindt.

image12 - Culinaire avonturen - 1 

Zo en nu zijn jullie weer bijgepraat 😉 Mochten jullie zo een overzichtje eens in de tijd leuk vinden, laat het dan weten via een comment hieronder of een like op Social. Ik ga mijn best voor jullie doen.

 Liefs Vanessa

 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinaire avonturen - 1


Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar
mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.