Tess at work 1024x1024 - Cocktails met Tess Posthumus + recept

Voor CuliNessa mocht ik weer de hort op. In de super hip & trendy W-Lounge verzamelden wij ons voor een master class cocktails shaken van Tess Posthumus, de beste bartender van de wereld!

De Amsterdamse cocktail-lovers zijn ongetwijfeld al bekend met deze topper, Tess Posthumus, één van de sterretjes van Door 74. Tess werd begin 2015 reeds uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland, maar later in het jaar sleepte ze ook nog de prijs in de wacht voor de beste bartender van de  wereld. Hoe vet is dat! Vooral als je bedenkt dat de cocktail wereld rete competitief is en deze wedstrijden meestal gedomineerd worden door heel veel kerels. Ik kan alleen maar zeggen Girl Power!

Bij binnenkomst in de W-Lounge kreeg ik meteen een lekkere custom-made cocktail with my name on it, litterally. Onder het genot van wat lekkere hapjes gingen we aan de slag. Samen met Tess maakten wij drie cocktails de Tom Collins, Moscow Mule & Manhattan volgens drie verschillende methodes Build, Shake & Stir.

Welcome cocktail 1024x1024 - Cocktails met Tess Posthumus + recept

De Manhattan was vrij zwaar, maar ik verlangde meteen naar een decadent stuk chocolade taart, ik weet zeker dat dat er super lekker bij zou zijn. Ook de Tom Collins was een lekker frisse cocktail die vooral nu met het zonnige weer erg goed past. Maar mijn favo was toch wel de Moscow Mule. Hij is lekker fris en pittig van smaak met een stevige kick. Eigenlijk gaat er niet zo gek veel in, verse lime, vodka en gember bier. Dat wordt weer opgefrist met een beetje bitter. De smaken gaan zo goed samen en het is ook nog eens een cocktail die super makkelijk thuis te maken is. Dus natuurlijk deel ik deze favo ook met jullie!  Wat heb je ervoor nodig: een maatbeker, een citruspers en een flinke bak ijs. Thats it! Als dit geen beschonken zomer nachten oplevert dan weet ik het ook niet.

Manhattan 1024x1024 - Cocktails met Tess Posthumus + recept

De masterclass was dikke pret en ik moest meteen denken aan de vele, vele, vele jaren terug toen ik zelf ook achter de bar stond en een stuk bekwamer was in het shaken. Maar het was een beetje als fietsen, schijnbaar verleer je het nooit helemaal, want het ging me best ok af. Al zeg ik het zelf 😉

Heb je de cocktail-fever te pakken en wil je het shaken wat beter onder de knie krijgen, wees niet gevreesd in juni (aka volgende maand al) komt Tess met haar very own cocktailboek “Cocktails met Tess“. Dit is een lekker laagdrempelig cocktailboek vol tekst en uitleg en natuurlijk heerlijke recepten. Is zelf maken niet je ding, dan kan je Tess natuurlijk ook in het echt zien shinen bij Door 74, wellicht de beste cocktailbar van Amsterdam.

Moscow mule 1024x1024 - Cocktails met Tess Posthumus + recept

Moscow Mule

Ingredienten
1/2 limoen

45 ml Ketel One Vodka
120 ml ginger beer
2 dashes Angastura bitter

Methode
Vul een long drink glas lekker vol met ijs.
Pers de 1/2 limoen met mexican elbow (of gewone citruspers) in het glas. Leg het limoentje apart, deze kan je later als garnering gebruiken.
Meet in de maatbeker de vodka af en giet in het glas.
Vul evt aan met wat extra ijs, zodat het glas echt lekker vol zit.
Top up met de ginger beer en plaats het limoentje in het glas als garnering.
Maak het geheel af met twee dashes Angastura bitter.

TIP: Als je de vodka vervangt met een lekkere donkere rum heb je een Dark & Stormy, ook een strakke cocktail die net iets voller van smaak is.

Maak je een gerechtje van de blog? Vergeet dan niet om een foto er van te maken en tag het met #culinessarecepten op Social Media. Ik wil heel graag zien wat jullie maken!

5/5 (1 Review)