Vandaag wil ik jullie vertellen over Bar Broei. Een super mooi tentje in Utrecht. Ja Utrecht is ook mn stadsie. Dit tentje is een aanrader, een pareltje en je kunt er als student of zzp-er makkelijk even werken en rustig je ding doen terwijl je iets van de kaart bestelt of een goede koffie drinkt.

Mijn BF ging er met een groep bloggers eten om te vieren dat het fair trade week was, dus ik was nieuwsgierig.

IMG 7454 - Bar Broei Utrecht

Aangezien hij er al was geweest en hij het super vond, was ik zo benieuwd dat ik met fellow foodie Justine van JustineBiesot.com besloot er te gaan lunchen. Je komt binnen en er hangt een hele ontspannen sfeer. Er werken dus best veel mensen daar (ze hebben gratis WIFI) en weer anderen zitten gezellig te lunchen.

Op de kaart vind je broodjes, salades, zoete lekkernijen en borrelhappen.Verder hebben ze ook soep en op donderdag, vrijdag en zaterdag, tussen 18.00 en 22.00, een “wat de pot schaft” gerecht voor minder dan 10 euro. Ook leuk om mee te nemen zijn de ingemaakte groenten, fruit, jams en chutneys.

We bestelden een salade (van ingemaakte bloemkool, spinazie, linzen en perencompote geserveerd met croutons) en yoghurt  met muesli en fruit en dronken daarbij thee en een smoothie. Als toetje bestelden we een bieten taartje met pecan noten. Heerlijk! Goed om te weten is dat ze er verantwoord koken en werken met producten van kleine lokale producenten uit de omgeving.

IMG 8094 1024x1024 - Bar Broei Utrecht
IMG 8090 1024x1024 - Bar Broei Utrecht
Ik kan er kort over zijn, dit is er eentje waar je gewoon naartoe moet! Einde Discussie 😉 De foto’s spreken voor zich, toch 😉

Bar Broei
Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht
030 373 000